Hlavní obsah

Bah už je na odchodu. V novém působišti se potká s dalším bývalým slávistou

Slávista Alexander Bah je na odchodu do Benfiky Lisabon. Podle portugalských médií obdrží český vicemistr za dánského fotbalistu osm milionů eur (198 milionů korun). Bah podepíše s nejúspěšnějším portugalským týmem všech dob smlouvu na pět let. Informoval o tom list Record.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Alexander Bah, Peter Olayinka a Srdjan Plavšič.

Článek

Podle portugalské televizní stanice CM uspěla Benfica v boji o Baha v konkurenci Marseille a nejmenovaných anglických klubů.

Bah do Slavie přišel loni v lednu ze SönderjyskE, v Edenu uzavřel čtyřiadvacetiletý obránce smlouvu do konce června 2025. V české nejvyšší soutěži odehrál 43 zápasů a dal čtyři branky. Dalších 21 utkání a tři góly přidal bývalý hráč Köge v evropských pohárech.

V Benfice by se měl Bah potkat s dalším hráčem Slavie Petarem Musou. Chorvatský útočník v minulé sezoně hostoval v Boavistě Porto, která podle médií uplatnila opci na přestup a obratem ho za pět milionů eur poslala do lisabonského celku.

Nejlepší střelec české ligy ze sezony 2019/20 Musa, který dal v uplynulém ročníku portugalské ligy 11 branek a stal se nejlepším střelcem týmu, už se údajně se čtvrtfinalistou Ligy mistrů dohodl na pětileté smlouvě.

Reklama

Související témata: