Hlavní obsah

Slavia? Situaci bych teď řešil jinak, neměl jsem do Edenu jít, říká čerstvý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Má za sebou životní sezonu. Vynesla ho až do reprezentace, kterou v první půlce června čekají čtyři duely Ligy národů A. Myšlenky 27letého fotbalového záložníka Hradce Králové Adama Vlkanovy jsou však možná ještě víc upřené k jeho klubové budoucnosti. Zamíří nakonec do Slavie, se kterou je spojován od nešťastné květnové návštěvy Edenu při prvoligovém zápase nebo je ve hře jiná adresa?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Vlkanova z Hradce Králové během utkání nadstavby na Spartě.

Článek

Vnímáte, že nastal čas, posunout se v kariéře výš?

Určitě se chci pousnout dál. Vědí to lidé kolem mě i lidé v klubu. Je jen otázka, jestli přijde taková nabídka, abych mohl z Hradce odejít.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Adam Vlkanova z Hradce Králové a Alexander Bah ze Slavie.

S klubem vás však váže kontrakt do konce příští sezony. Chcete odejít nyní za každou cenu nebo si připouštíte scénář, že ještě rok strávíte v Hradci?

Prioritou je pro mě přestup, chci udělat krok dopředu. Ale pokud budu dál v Hradci, udělám pro něj maximum. Byl jsem v něm celou kariéru, rval bych se za něj dál.

Přiblížilo se nové angažmá v posledních dnech?

Žádná konkrétní nabídka není, jen zájem z nějakých klubů, které oťukávají situaci. Vím o schůzkách, které absolvoval můj agent. Ale jak jsem řekl, zatím není nic konkrétního.

Známá je vaše přítomnost na ligovém duelu Slavie zkraje května. Dá se říct, že máte nejblíž do Edenu?

Neřekl bych, že mám do Slavie blíž. Nějaká jednání proběhla, nějaká probíhají, ale teď tohle není na mně. Kluby se musejí domluvit mezi sebou. Nechávám to na agentovi, abych tyto věci nemusel řešit. Až bude něco konkrétního, řekne mi. Uvidíme, co přijde. A v čem třeba pomůže nominace do reprezentace.

Vyčítáte si, že jste tehdy v Edenu byl? Hradec vás následně potrestal, nemohl jste odehrát poslední dvě kola.

Závěr sezony mi to nepokazilo, stejně jsem byl zraněný, takže bych stejně nehrál. Určitě bych teď situaci řešil jinak, v tu chvíli jsem na tom neviděl nic špatného. Spíš byla špatná komunikace jinde, ne tolik u mě. Ale měl jsem si všechno vyhodnotit jinak a do Edenu nejít. Rozhodně to ale nebylo tak, že bychom na Slavii něco domlouvali nebo dokonce podepisovali.

Hradec pod trenérem Miroslavem Koubkem neskutečně šlapal, vy jste k tomu přispěl osmi góly. Jakou zásluhu má kouč na vašem výkonnostním růstu?

S trenérem Koubkem jsme komunikovali celou sezonu, máme nadstandardní vztah. Pokrok ve výkonnosti tam byl. Ale nebylo to jen o mně, dařilo se celému týmu. Měl jsem hodně ofenzívních úkolů, za sebou kluky, kteří bránili. Určitě ale trenérovi ještě poděkuju.

Před rokem jste hrál poslední kolo ve druhé lize proti Vlašimi, teď vás čekají s reprezentací duely proti nejlepším světovým týmům a hráčům v čele s portugalskou hvězdou Ronaldem. Co tomu říkáte?

Nepřemýšlím nad tím, že jsem hrál před rokem ještě druhou ligu. Zápasy proti takovým mužstvům jsou nádherné. Na reprezentačním srazu jsem navíc poprvé, což umocňuje moje nadšení.

Byl jste překvapený, že jste se objevil v nominaci?

Nečekal jsem, že se můžu z Hradce dostat do reprezentace. Spousta lidí mi gratulovala. I ti, o kterých jsem dlouho neslyšel. Chtěl bych dostat šanci, abych mohl dokázat, proč jsem tady.

Reklama

Související témata: