Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 0:2Baník loupil na Hané v souboji sousedů v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Buchta 0 : 1
90. Kaloč 0 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce prohráli v 29. kole první ligy v souboji sousedů ze středu tabulky s Ostravou 0:2. Baník poslal v 27. minutě do vedení David Buchta a pojistku přidal v nastavení Filip Kaloč. V 90. minutě za stavu 0:1 neproměnil domácí Pablo González penaltu. Slezané zvítězili potřetí z posledních čtyř kol a v neúplné tabulce poskočili na sedmé místo. Sigma doma v lize popáté za sebou nevyhrála a zůstala devátá.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva David Buchta z Ostravy a Carlos Azevedo z Ostravy se radují z gólu.

Článek

Na Hané se zpočátku hrálo opatrně. V sedmé minutě domácí Hubník vracel míč po rohu do malého vápna a po teči Poulola jej vykopával z brankové čáry Jánoš. Hosté na první šanci čekali až do 27. minuty, ale hned se z ní dokázali prosadit. Buchta si po autovém vhazování narazil s De Azevedem a před pokutovým území dostal dostatek času k tomu, aby zamířil přesně k levé tyči.

O čtyři minuty později Tetour nacentroval míč na zadní tyč, kde hned dvakrát zakončoval Šašinka. Domácí brankář Mandous však oba pokusy pokryl a hlavičku Buchty pak vykopl Hubník. Další velkou šanci měl Baník v 37. minutě, De Azevedo však po nepřesnosti v olomoucké rozehrávce branku z pravé strany netrefil. Čtyři minuty před koncem byli Hanáci blízko vyrovnání, ale Houska z přímého kopu vypálil jen do břevna.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva David Buchta z Ostravy a Carlos Azevedo z Ostravy se radují z gólu.

Po pěti minutách druhého poločasu napřáhl z 30 metrů González a vystřelil kousek vedle. Po hodině hry vyslal na opačné straně nadějnou přihrávku do vápna Holzer, před zakončujícím Kaločem však na poslední chvíli předvedl obranný zákrok olomoucký Zmrzlý.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Olomouce Aleš Mandous.

Přestože se druhý poločas hrálo zejména na polovině Baníku, brankové příležitosti dlouho nepřicházely. Až v 77. minutě hostující Zajíc vystihl Breiteho zpětnou hlavičku, ve vyložené šanci ale domácího brankáře Mandouse nepřekonal. Vzápětí se ve vápně kolem bránícího hráče obtočil Kaloč, zakončení mu však nesedlo a vysoko přestřelil.

Dvě minuty před koncem zápasu střídající Šíp nastřelil ve vápně ruku bránícího Kuzmanoviče a rozhodčí Pechanec nařídil pokutový kop pro Sigmu. González z penalty zamířil k levé tyči, což však gólman Laštůvka vystihl a skvělým zákrokem zachránil Ostravě tři body.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

V hlavičkovém souboji (zleva) Martin Nešpor z Olomouce a Patrizio Stronati z Ostravy.

Vítězství Baníku pak v druhé minutě potvrdil Kaloč, který po rychlém protiútoku zblízka propálil vše před ním. Jednadvacetiletý záložník dal svůj první ligový gól v kariéře. Ostrava v Olomouci potřetí za sebou vyhrála a v lize venku zvítězila poprvé od prosince.

29. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 0:2 (0:1)
Branky: 27. Buchta, 90.+2 Kaloč. Rozhodčí: Pechanec - Blažej, Kříž - Julínek (video). ŽK: Zmrzlý - Svozil, Tetour, Kuzmanovič. Bez diváků.
Olomouc: Mandous - Sladký (46. Daněk), Poulolo, Hubník - Radek Látal, Breite, Houska (65. Mihalík), González (90. Beneš), Zmrzlý - Chytil (46. Šíp), Zifčák (65. Nešpor). Trenér: Radoslav Látal.
Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Svozil, Stronati, Holzer - Buchta (61. Ndefe), Jánoš (89. Pokorný), Tetour (72. Kuzmanovič), Kaloč, De Azevedo (72. Fillo) - Šašinka (72. Zajíc). Trenér: Daněk.

Reklama

Související témata: