Hlavní obsah

Pardubice - Ostrava 0:3Baník natáhl svou neporazitelnost na sedm zápasů a na Slovácko ztrácí jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Buchta 0 : 1
32. Kuzmanovič 0 : 2
76. Sor 0 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Ostravy porazili v 18. kole první ligy Pardubice v jejich domácím azylu v pražském Ďolíčku hladce 3:0. Baník se v tabulce na rozdíl jediného bodu přiblížil ke čtvrtému Slovácku, které na hřišti Hradce Králové remizovalo 2:2. Za Slezany se v prvním poločase prosadili David Buchta a Nemanja Kuzmanovič, pojistku přidal po změně stran střídající Yira Collins Sor. Ostravští neprohráli sedm kol po sobě, naopak čtrnácté Pardubice v domácím azylu nezvítězily v lize posedmé za sebou.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Radost hráčů Baníku ze vstřeleného gólu proti Pardubicím.

Článek

Favorizovaná Ostrava začala aktivně. Tetourovu střelu z vápna ještě zblokoval domácí Čihák, ale v 19. minutě se už Baník ujal vedení. Kapitán české jednadvacítky Kaloč od postranní čáry našel centrem hlavou zakončujícího Buchtu a hostující záložník zaznamenal čtvrtý gól v ligové sezoně.

Ve 32. minutě Slezané zvýšili, když Kuzmanovič z přímého kopu zamířil přesně na vzdálenější tyč. Srbský ofenzivní záložník se trefil ve druhém kole po sobě a popáté v ročníku nejvyšší soutěže.

Pardubice poprvé vyzkoušely ostravského brankáře Budinského až v 52. minutě, ale s Čelůstkovou prudkou ranou zpoza šestnáctky si gólman poradil. Domácí výrazně přidali na tempu. Po rohovém kopu Čelůstky hlavičkoval Černý, ale 150. ligový start gólem neoslavil, jelikož Budinský jeho pokus vytáhl mimo tři tyče. K odraženému míči se dostal střídající Matějka, ale ani nadvakrát neprostřelil hradbu těl.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Utkání 18. kola první fotbalové ligy mezi Pardubicemi a Baníkem Ostrava.

Poté opět převzal iniciativu Baník. Střídající Sor po půlminutě na hřišti nepřekonal gólmana Letáčka a následně přihrál před branku na Tetoura, který však při snaze o vylepšení střelecké pozice přišel v jasné šanci o balon. Další příchozí hráč z lavičky Almási zakončil vedle a nepotvrdil pozici nejlepšího ligového střelce týmu.

O chvíli později nigerijský záložník Sor z úhlu minul branku, ale v 76. minutě třetím gólem v ligové sezoně přidal definitivní pojistku. Ndefe napálil spojnici a Sor z dorážky pohotově zakončil. Pardubice mají s 40 inkasovanými góly nejhorší obranu ligy, v posledních třech domácích zápasech dostaly 13 branek. V závěru Letáček vychytal střídajícího Potočného.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Gólman Pardubic Jiří Letáček v akci proti Baníku

Ostrava neprohrála venku v nejvyšší soutěži posedmé za sebou a zvítězila potřetí ze čtyř ligových zápasů s Pardubicemi, poprvé ale na soupeřově půdě. Ve všech čtyřech dosavadních vzájemných utkáních v nejvyšší soutěži vstřelilo vítězné mužstvo tři góly.

FK Pardubice - Baník Ostrava 0:3 (0:2)
Branky: 19. Buchta, 32. Kuzmanovič, 76. Sor. Rozhodčí: Berka - Caletka, Pečenka - Štěrba (video). ŽK: Kostka, Jeřábek - Lischka. Diváci: 537 (omezený počet).
Pardubice: Letáček - Kostka, Jeřábek, Toml, Čelůstka - Tischler, Čihák - Chytil (82. Červ), Šimek (26. Matějka), Cadu (59. Huf) - Černý (82. Lupač). Trenér: Novotný.
Ostrava: Budinský - Ndefe (82. Juroška), Svozil, Lischka, Fleišman - Buchta (82. Potočný), Tetour, Kaloč, Kuzmanovič (63. Almási), De Azevedo (63. Sor) - Klíma (81. Budínský). Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: