Hlavní obsah

Baník - Jablonec 1:2Baník Ostrava doma selhal a nenavázal na kanonádu z Teplic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Klíma (vlastní) 0 : 1
83. Sejk 0 : 2
90. Plavšič 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Jablonce vyhráli v sobotním utkání 19. kola Fortuna ligy na hřišti Baníku Ostrava 2:1 a získali důležité body. Vítězný gól hostů vstřelil ve 83. minutě mladý útočník Václav Sejk.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Král z Jablonce a Jiří Klíma z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Ostrava odstartovala aktivně a hned v úvodních minutách Kuzmanovič protáhl brankáře Hanuše. Ještě větší příležitost však vzápětí nabídl svým zaváháním stoper Pojezný hostujícímu Sejkovi, který se dostal sám před Laštůvku, ale nabídnuté šance se zalekl a levačkou obstřelil gólmana i bránu.

Domácí se snažili tvořit hru a diktovat tempo a měli výrazně větší držení míče, přesto ve 29. minutě inkasovali. Po rohu se u bližší tyči dostal k míči Hübschmann a s přispěním teče domácího Klímy překonal Laštůvku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Davis Ikaunieks a Václav Sejk z Jablonce po druhém vstřeleném gólu během utkání s Jabloncem.

Záložník Hübschman se ve věku 41 let a pět měsíců stal nejstarším střelcem v ligové historii. Dosavadní rekord držel Pavel Zavadil, jenž v srpnu 2019 za Opavu skóroval proti Jablonci ve 41 letech a třech měsících.

Jabloneckým stouplo sebevědomí a ve 35. minutě měl další šanci Chramosta, ale prudkým volejem po přihrávce za obranu těsně minul.

Baník ke konci poločasu obnovil svou iniciativu a ve druhém poločase postupně soupeře přišpendlil k vápnu. Velká územní převaha ale negenerovala góly. I když třeba Cadu či Buchta měli na šestnáctce zajímavé pozice, jejich rány skončily vysoko nad.

V závěrečné čtvrthodině měli Ostravští až drtivý tlak. Ten však hosté ustáli a v 83. minutě podnikli protiútok do otevřené obrany, na jehož konci Sejk po přihrávce střídajícího Ikauniekse pohodlně skóroval do odkryté branky.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Chramosta z Jablonce a Srdjan Plavšič z Ostravy.

I když Slezané upadli do křeče, v nastavení je probral nádhernou dalekonosnou trefou Srb Plavšič. Na víc ale už Baníku nezbyl čas a doma podlehl Jablonci po pěti ligových duelech.

19. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Jablonec 1:2 (0:1)
Branky: 90.+3 Plavšič - 29. vlastní Klíma, 83. Sejk. Rozhodčí: Batík - Paták, Podaný - Machálek (video). ŽK: Lischka, Kuzmanovič, Tijani, P. Jaroň - Akpudje, Martinec. Diváci: 5405.
Ostrava: Laštůvka - Juroška, Lischka, Pojezný, Šehič (76. Fleišman) - Cadu (76. P. Jaroň), Miškovič (61. Buchta), Kaloč, Kuzmanovič (87. Šín), Plavšič - Klíma (61. Tijani). Trenér: Hapal.
Jablonec: Hanuš - Akpudje, Král, Martinec, Polidar - Šulc, Považanec, Hübschman, Jovovič (72. Ikaunieks) - Sejk (90. Souček), Chramosta (84. Štěpánek). Trenér: Horejš.

Reklama

Související témata: