Hlavní obsah

Baník Ostrava hlásí posilu do útoku

Ofenzivní fotbalista Filip Kubala je další posilou Baníku Ostrava. Třiadvacetiletý záložník či útočník přestoupil z Hradce Králové a podepsal smlouvu na čtyři roky s opcí. Klub to oznámil na svém webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kubala se upsal Baníku Ostrava.

Článek

Baník musel vzhledem ke Kubalově smlouvě Hradci Králové za hráče zaplatit a navíc jakou součást vypořádání přidal pětadvacetiletého útočníka Ondřeje Šašinku. Podle zákulisních informací činí odstupné zhruba deset milionů korun.

"Filip je nesporně zajímavý hráč, který už má čísla, a přitom má v třiadvaceti pořád všechno před sebou. Navíc pochází z našeho regionu a v Baníku už jako kluk působil. Když jsme ho oslovili, bylo hned poznat, že sem opravdu chce jít a hrát za Baník. Jsme rádi, že se nám podařilo jeho přestup konečně dotáhnout," uvedl v prohlášení šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Kubala za Slovácko a Hradec Králové v nejvyšší soutěži odehrál 116 zápasů, ve kterých šestnáctkrát skóroval. "Je to pro mě velká motivace. Baník je v tuto chvíli pro mě vrchol kariéry a posun dopředu," řekl Kubala.

Zlín udržel Reitera, po dvouletém hostování z Ostravy přestoupil

Do fotbalového Zlína přestoupil zkušený krajní záložník či obránce Rudolf Reiter. Klub jej vykoupil z ostravského Baníku po dvouletém hostování. Zlínský klub na svém webu uvedl, že s hráčem podepsal tříletou smlouvu.

"Jsem tu už dva roky, takže jsem rád, že se to povedlo přetavit v přestup a přidám ve Zlíně další léta. Minulá sezóna byla strašně náročná, a to hlavně psychicky, na druhou stranu si myslím, že to byla velká škola a může nám to jenom pomoci," uvedl osmadvacetiletý fotbalista k boji Zlína o záchranu.

Pražský rodák v dresu Ševců nastoupil v nejvyšší soutěži ve 42 zápasech a připsal si dvě branky. Předtím hrál ligu za Bohemians 1905, Baník a Zbrojovku Brno. Celkově v nejvyšší soutěži odehrál 149 zápasů a skóroval sedmkrát.

Reklama

Související témata: