Hlavní obsah

Brankář Markovič přestoupil ze Slavie do Ostravy

Fotbalisty Ostravy posílil brankář Jakub Markovič, který do Baníku přestoupil ze Slavie Praha. Se slezským klubem uzavřel smlouvu na čtyři roky s opcí. Baník to uvedl na svém oficiálním webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Jakub Markovič při svém ligovém debutu ve Slavii.

Článek

Gólman reprezentační jednadvacítky s Ostravou už v sobotu odjel na soustředění do Polska a dnes oba kluby oznámily, že se dohodly na přestupu. Slavia má na Markoviče právo zpětného odkupu.

"Na svůj věk už má opravdu dost zkušeností. Několik let působil ve Slavii, už v osmnácti za ni debutoval v lize a chytal například zápasy mládežnické UEFA League proti Barceloně nebo Dortmundu, od patnácti let byl ve všech mládežnických výběrech. Věříme, že dokážeme jeho potenciál a talent ještě dále rozvinout ve prospěch Baníku. Je to další z hráčů s velikou perspektivou," uvedl šéf sportovního úseku Ostravy Luděk Mikloško.

Markovič v minulých dvou sezonách hostoval v Pardubicích. V první lize odchytal 35 zápasů. V Baníku bude bojovat o místo Jiřím Letáčkem a Martinem Hrubým.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.