Hlavní obsah

Baník - Liberec 0:0Baník se protrápil k bodu, také Liberec neprolomil sérii bez výhry

Fotbalisté Ostravy ve 25. kole první ligy doma s Libercem remizovali bez branek. Baník měl ve druhém poločase velkou převahu, zvýrazněnou vyloučením hostujícího Dominika Preislera v 65. minutě, ale skórovat nedokázal. Oba týmy v nejvyšší soutěži nezvítězily posedmé za sebou. Slovan je desátý, Slezanům v neúplné tabulce patří 13. místo.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Liberecký brankář Vliegen diriguje své spoluhráče.

Článek

Baník sáhl po sérii neúspěchů dokonce k sedmi změnám v základní sestavě a úplně poprvé se v jeho dresu v ligovém utkání představil brankář Letáček, který nahradil veterána Laštůvku. Na obou mužstvech bylo vidět, že se herně i výsledkově trápí. Finální fáze vázla, přesto si Ostrava postupně vybudovala především centry z křídel mírný tlak a převahu.

Většina míčů směřovala na hrot na Tijaniho, který si s nimi ale dlouho moc nevěděl rady. Zato v závěru první půle se po centrech ze stran dvě možnosti Baníku přece jen urodily. Tijani ve 40. minutě pohotovou patičkou dokázal usměrnit balon směrem na Vliegena, ale liberecký brankář zakročil nohou. Největší příležitost ale nigerijský útočník Ostravy zahodil ve 45. minutě, kdy po rohu volejem z malého vápna přestřelil.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Dominik Plechatý z Liberce, Muhamed Tijani z Ostravy, Christian Frýdek z Liberce, Mohamed Doumbia z Liberce.

Druhé dějství začalo šancí Liberce, když se Preislerův centr nečekaně snesl na břevno Letáčkovy brány. Pak ale Ostrava zvyšovala aktivitu a po další zahozené příležitosti Tijaniho, kterou vyrazil Vliegen, soupeře zatlačila do hluboké defenzivy. Domácím k tomu pomohlo i vyloučení Preislera. Ten fauloval unikajícího Plavšiče a dostal druhou žlutou kartu.

Ostrava v posledních 15 minutách sevřela Liberec na jeho polovině. Po střele Šehiče už diváci zvedali ruce, ale dorážející Kuzmanovič balon do sítě nepropasíroval. Navzdory tuhé defenzivě nakonec málem Severočeši šokovali Ostravu, kdyby povedenou Valentovu ránu z dálky pod břevno nevytáhl Letáček.

V závěru měl tři body na hlavě domácí Miškovič, ale po standardní situaci hlavičkou z malého vápna netrefil bránu. Baník v lize neprohrál s Libercem pošesté v řadě. Potřetí za sebou skončil vzájemný zápas v nejvyšší soutěži remízou.

25. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slovan Liberec 0:0
Rozhodčí: Černý - Nádvorník, Horák - Batík (video). ŽK: Šehič - Preisler, Purzitidis, Červ. ČK: 65. Preisler. Diváci: 5027.
Ostrava: Letáček - Juroška, Bitri, Pojezný, Šehič - Cadu, Šín (60. Miškovič), Kaloč (85. Boula), Klíma (60. Kuzmanovič), Buchta (60. Plavšič) - Tijani (72. Almási). Trenér: Hapal.
Liberec: Vliegen - Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Mészáros (64. Rondič), Červ (87. Varfolomejev), Frýdek (63. Valenta), Doumbia (71. Lehoczki), Preisler - Olatunji, Tupta (71. Ghali). Trenér: Kozel.

Reklama