Hlavní obsah

Baník si vyhlédl nového trenéra. Má zkušenosti ze Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Fotbalový Baník Ostrava si vyhlédl nového trenéra. Jde o muže se zkušenostmi ze Sparty Praha a zahraničí. Nejedna se však o Pavla Vrbu, jak se spekulovalo, ale o jeho jmenovce Pavla Hapala! Dvaapadesátiletý rodák z Kroměříže dostal podle dostupných informací nabídku kontraktu na tři roky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Někdejší trenér Sparty Praha Pavel Hapal. Archivní foto

Článek

Baník by se v příštím období rád výrazněji zapojil do bitvy o titul. I proto se po letošní rozporuplné sezoně rozhodl změnit realizační tým a devětatřicetiletý Ondřej Smetana už nebude jako hlavní trenér v ostravském klubu pokračovat.

Během minulých dnů prosakovaly informace o zájmu Baníku Ostrava spojit budoucnost s Pavlem Vrbou, nynějším trenérem Sparty Praha. Bývalý trenér české reprezentace či plzeňské Viktorie už v minulosti Baník vedl. Podle dobře informovaných zdrojů však jednání ztroskotala na finančních představách nynějšího šéfa lavičky letenského klubu.

Baník si tudíž vyhlédl jiného muže, který má rovněž zkušenosti s pozici trenéra u národního týmu. Pavel Hapal naposledy vedl fotbalovou reprezentaci Slovenska, kde skončil v říjnu 2020. Během předešlé trenérské kariéry působil krátce ve Spartě, kterou koučoval ve 13 zápasech, v Senici, Žilině, kterou dovedl ke slovenskému titulu, či polské Zaglebii Lubin.

Jako hráč má zkušenosti z olomoucké Sigmy, která je pro velký fotbal vychovala, německého Bayeru Leverkusen, španělského Teneriffe či právě pražské Sparty a Českých Budějovic.

Reklama

Související témata: