Hlavní obsah

Zlín - Ostrava 0:1Baník uspěl ve Zlíně a v lize je pátý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Juroška 0 : 1
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Ostravy zvítězili ve 23. kole první ligy ve Zlíně 1:0. Zápas rozhodl v 33. minutě jedinou brankou Jan Juroška, který měl v sobotu 31. narozeniny. Baník v nejvyšší soutěži potřetí za sebou neprohrál a udržel se na pátém místě tabulky. Zlín po druhé ligové porážce po sobě zůstal čtrnáctý s náskokem dvou bodů na poslední Karvinou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Ostravy se radují z gólu.

Článek

Po středeční výhře 2:1 v prodloužení nad Libercem ve čtvrtfinále domácího poháru provedl zlínský kouč Červenka, který v minulosti působil v Baníku jako hráč a poté asistent trenéra, čtyři změny v základní sestavě. Svižnějším dojmem ale přece jen působil odpočatější soupeř.

Baník zhruba po čtvrthodině převzal taktovku utkání a zatlačil domácí na svou útočnou polovinu. Postupnou kombinací a držením míče si sice Ostrava získala územní převahu, ze které ale vyložené šance zpočátku nepřicházely. Rigo sice vylekal Dostála ranou zpoza šestnáctky, ale domácí brankář vytáhl míč na roh.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Baník veze ze Zlína tři body.

Hosté mírnou převahu v gól přesto ještě do přestávky přetavili. Juroška z velkého vápna centroval v 33. minutě před bránu, kde Dostála ještě zmátl pohybem skluzující Tanko a balon nakonec po odrazu o zem skončil u tyče. Videorozhodčí ještě zkoumal možný ofsajd, ale branka platila. Juroška den po svých narozeninách zaznamenal premiérový gól v ligovém ročníku.

Zlínský trenér se po pauze pokusil oživit domácí barvy dvěma změnami, ale byl to naopak soupeř, který si v úvodu druhé půle vytvořil několik šancí. Z otočky nebezpečně vypálil Boula a hned vzápětí měl stoprocentní šanci po kolmici za obranu Tanko, ze sóla však brankáře Dostála neprostřelil.

Baník měl stále více ze hry, jenže převahu nedokázal stvrdit druhým gólem. Nepovedlo se to ani Šínovi, který po narážečkách Ewertona s Tankem „vyplaval“ uvnitř vápna před Dostálem, avšak netrefil bránu.

Když se v 68. minutě sektor ostravských fanoušků zahalil do černého kouře z pyrotechniky, zahodil další stoprocentní šanci Tanko, jenž po sólu od půlky hřiště znovu nedokázal překonat Dostála. Poté zlínský brankář vychytal i střídajícího Adedirana.

V 79. minutě mohli domácí srovnat, ale Černín hlavičkoval nad. Už v nastavení Dostál opět zasáhl proti Adediranovi, ale hostům už to příliš vadit nemuselo. Baník potvrdil, že se mu více daří venku. Zvítězil tam potřetí z posledních čtyř ligových zápasů a získal tam 19 z celkových 34 bodů v sezoně. Slezané neprohráli podesáté z posledních 11 vzájemných duelů v nejvyšší soutěži, na podzim však Zlínu podlehli v osmifinále poháru.

Reklama