Hlavní obsah

Baník zaplatí za utkání se Spartou pokutu

Aktualizováno

Získali do ligové tabulky cenný bod. Za remízu 2:2 ovšem dodatečně také zaplatí. Disciplinární komise potrestala Baník Ostrava za opakované masivní použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu vedoucí k opakovanému přerušení utkání s fotbalisty Sparty pokutou 160 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jiří Fleišman z Baníku při přerušení hry kvůli mlze z pyrotechniky během duelu se Spartou.

Článek

Pyro není zločin, často skandují kotelníci na většině ligových stadionů. Disciplinárka ovšem nemá pro jejich výklad žádné pochopení.

„Fanoušci Baníku použili v utkání se Spartou více než 70 kusů pyrotechniky. K jejímu masivnímu použití došlo z jejich strany v aktuálním soutěžním ročníku v domácích i venkovních utkáních opakovaně," poukazuje předseda komise Richard Baček.

„Proto jsme ve svém rozhodnutí zohlednili recidivu. Navíc tentokrát došlo dokonce k několika přerušením utkání a pozdržení navázání doby hry. Kromě toho byl zápas přerušen i kvůli vhazování konfet na hrací plochu," vypočítává Baček prohřešky, za něž Baník zaplatí pokutu 160 tisíc korun.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fanoušci Baníku zase řádili.

Ostravský klub není ovšem sám. Slavia za pronesení a použití pyrotechniky a vhazování předmětů na hrací plochu ve šlágru s Plzní dostala pokutu 70 tisíc, Viktoria za vhazování předmětů na hrací plochu a nevhodné pokřiky fanoušků ve stejném duelu 40 tisíc korun.

Pokud jde o tresty pro hráče, stop na jedno utkání za vyloučení dostali Roman Hubník (Olomouc) a Filip Kaša (Plzeň). Kvůli čtvrté žluté kartě si jednou nezahrají ani Roman Potočný (Baník), Jaroslav Zelený (Jablonec), Vladislav Ljovin (Bohemians), Martin Koscelník (Liberec), Kristi Qose (Karviná), Lukáš Kalvach (Plzeň), Florent Poulolo (Olomouc), Cadu (Pardubice) a Samuel Dancák (Mladá Boleslav).

Reklama

Související témata: