Hlavní obsah

Bejbl: Slavie není slabší než loni, budeme se rvát

PRAHA

Do nového ročníku první fotbalové ligy povede pražskou Slavii jako kapitán Radek Bejbl. Nebude to lehká sezóna, slavný klub se ocitl ve složité situaci. Odešla řada hráčů, tým ve finanční tísni neměl na posily. "Kádr máme stále kvalitní," namítl Bejbl v rozhovoru pro Právo a dodal: "Musíme se s problémy vyrovnat a rvát se o výsledky."

Foto: Archiv

Radek Bejbl

Článek

Fotbalová Slavia se nachází ve složité situaci. Je ve finanční tísni, spousta hráčů odešla a tým jde do sezóny vlastně bez posil. Nemáte z toho všeho malinko strach?

Skutečnost je prostě taková, že se v týmu moc nových tváří neobjevilo, přišel jen Míra Holeňák, který je navíc zraněný. Ale na druhou stranu berme za pozitivum, že se uzdravili Gedeon, Fořt a Adauto. To je moc důležité.

Ti ale nemusí být hned ve formě, byli dlouho ze hry...

Máte pravdu, to může zabrat čtrnáct dní nebo také dva měsíce. S tím se ale musí počítat a my hráči se s problémy musíme vyrovnat.

Odešli třeba T. Došek, Müller, Józsi, Koloušek úspěšně bojuje s leukémií. Myslíte si, že proti loňsku je kádr hodně oslaben?

Takto nelze věci brát. Kádr máme stále kvalitní, necítíme se slabší, to bychom ligu vůbec nemuseli začínat. Budeme makat, pro nás je profesionální ctí rvát se o co nejlepší výsledky kvůli sobě, klubu i fanouškům.

Vedení vám dlužilo a stále ještě dluží peníze. Jak moc se to projevovalo na náladě v kabině?

Nebudu tvrdit, že nervozita nebyla. Poslední dva měsíce k nám chodily informace o finanční situaci panující ve Slavii a některé informace médií se nezakládaly úplně na pravdě. Jiné ale zase ano... Ale dnes je už velká část dluhů uhrazena a jsme ústně domluveni na splátkovém kalendáři.

Takže teď vládne pohoda?

Jasně, atmosféra se pročistila a vše se vysvětlilo. V takových věcech jde vždy o komunikaci.

Asi jste museli vést s vedením klubu ostřejší debaty. Bylo to hodně bouřlivé?

Jde o míru... Ale je pravda, že jsme si museli říct i ty nepříjemné a ostřejší věci.

Výsledky v přípravě byly mizerné. Vždyť jste vyhráli jen tři utkání, to není moc důvodů k optimismu.

Není to nijak povzbudivé... Prostě se nám nedařilo. Nastupovali jsme nekompletní, v sestavě, která není sehraná. Jenže teď přichází nová etapa, plně se koncentrujeme na start ligy.

Jaký je váš sezónní cíl?

Trenér před nás nějaké ultimátum nepostavil.

Zřejmě budete nastupovat při zranění Holeňáka v obraně s devatenáctiletým a málo zkušeným Chlebounem. Nemáte obavy?

Nemohu se bát. A kdyby přece, tak to neřeknu... Chleboun na sobě potřebuje zapracovat, ale předpoklady hrát za Slavii má. Já bych se samozřejmě lépe cítil v záloze, ale trenér mě potřebuje vzadu, tak nastoupím tam, kde bude zapotřebí.

Reklama