Hlavní obsah

Berbr a Damková ani podruhé neuspěli u NS ve sporu s Kordulou

Nejvyšší soud odmítl dovolání místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra a bývalé šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové. Požadovali omluvu od bývalého rozhodčího Antonína Korduly za výroky v médiích. Nejvyšší soud už jejich dovolání jednou odmítl jako nepřípustné, podruhé se podnětem zabýval po zásahu Ústavního soudu. Ani tentokrát Berbr s Damkovou neuspěli, rozhodnutí je dostupné v databázi soudu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejvyšší soud odmítl dovolání místopředsedy Fotbalové asociace ČR Romana Berbra a bývalé šéfky komise rozhodčích Dagmar Damkové

Článek

Podle Nejvyššího soudu justice náležitě zdůvodnila svůj závěr, že se výroky Korduly "zakládaly na pravdivé informaci a forma jejich veřejné prezentace byla přiměřená". "Provedené dokazování dostatečně postihlo i okolnosti, za nichž byly výroky proneseny," stojí v usnesení.

Kordula v roce 2015 podle žaloby naznačil v některých médiích, že rozhodčí ve skutečnosti neřídila Damková, ale její partner Berbr, který k tomu neměl kompetence. Přidali se i další kritici, také na ně Berbr s Damkovou podali žaloby.

V případě Korduly Okresní soud v Hodoníně rozhodl, že se omlouvat nemusí, protože v médiích vystupoval sám za sebe, jeho vystupování bylo kultivované a nebylo ničím urážející.

Berbr a Damková neuspěli ani se žalobou na někdejšího rozhodčího Tomáše Kovaříka. Dožadovali se omluvy kvůli rozhovoru pro deník Sport, v němž Kovařík v roce 2015 uvedl, že Berbr rozhodčí ovládá a ovlivňuje. I v tomto případě podali dovolání k Nejvyššímu soudu, o kterém zatím není rozhodnuto.

Reklama

Související témata: