Hlavní obsah

Bezmasá večeře jako nová Jarošíkova motivace. Tijanimu ale maso dát musel, jinak by ho zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žádný syrový steak, aby z něho jeho hráči cítili krev a druhý den šli Klokanům po krku. Ba ani osvědčený Strakův tataráček teplický trenér Jiří Jarošík před vstupem do ligového jara nezvolil. „Naopak, před utkáním se podávala bezmasá večeře. Kubánské jídlo, na kterém jsem si pochutnával během angažmá ve Španělsku,“ netajil, že před důležitou záchranářskou bitvou s Bohemians hledal novou motivaci i v jídelníčku.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Václav Prošek, Ngosa Sunzu a Mohamed Tijani z Teplic se radují z vítězného utkání.

Článek

Tedy jen při večeři. „Hráčům chutnalo, i když je pravdou, že Tijani se sháněl po mase. Druhý den jsme mu ho museli dát, protože kdyby ho neměl, asi by mě zabil," prozradil dobře naladěný kouč Severočechů, že si při obědě musel slávistickou akvizici zapůjčenou na půl roku z Edenu usmířit.

Dobře udělal.

S novou motivací i s masem servírovaným Mohamedu Tijanimu.

Jeho tým partii s Klokany zvládl, takže po výhře 1:0 už má nejen Pardubice, ale i Bohemians na dohled. A právě legionář z Pobřeží slonoviny k tomu Severočechům vydatně pomohl.

„Nechtěl bych být útočníkem a hrát proti němu. On žádnou bolest necítí, zatímco souboje s ním bolí. Ne nadarmo ho Slavia koupila, protože podle mého ji v budoucnu hodně pomůže. Ale teď je důležité, že pomáhá nám," kvitoval zkušený univerzál Tomáš Vondrášek obrovský přínos Tijaniho pro teplické zadní řady.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Tomáš Vondrášek z Teplic střílí gól.

Střelec jediného, za to však vítězného gólu věděl, o čem mluví, protože v tříčlenné obraně hrál po Tijaniho boku.

„Udělal obrovský pokrok od chvíle, co k nám 3. ledna po operaci a bez herní praxe přišel. V jednom kuse na mě mluvil, vyslechl jsem si, že v některých situacích jsem ho málo zajišťoval, ale byl jsem za to rád. Však jsem mu po zápase i za to mluvení poděkoval."

Trenér Jarošík samozřejmě také, i když se do hodnocení nových tváří v teplickém dresu nechtěl hned po prvním zápase pouštět. O slávistickém stoperovi ale pár vět přece jen utrousil.

„Tijani na sobě zamakal a ukázal, že je opravdovým profíkem. Už během soustředění v Turecku nás všechny překvapil, proti Bohemce přínos jen potvrdil."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Jiří Jarošík.

Samo sebou s vírou, že bude takto dál pokračovat a jeho Teplicím bude po vítězném vstupu do jara lépe.

„Zvlášť, když jsme schopni i lépe hrát. V prvním poločase snesla sice naše hra přísnější parametry, i když se v ní pořád objevovala spousta nepřesností, v druhém už měla víc navrch Bohemka, která si po našich chybách připravila dvě tři šance. Naštěstí jsme je přežili," glosoval Jarošík pro oba celky důležitý, a tudíž pochopitelně hodně nervózní zápas se spoustou faulů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu.

Přitom už přemýšlel, s jakou motivací přijde příště.

Na podzim v prosincovém zápase se Zlínem zabral a dlouhou sérii porážek utnul film Tajemství, v prvním jarním kole s Bohemians pomohla bezmasá večeře, teď se mu honí hlavou myšlenka na scény z Troškova snímku Slunce, seno...

„Muzika. Ty Pláničkovy krávy se sluchátky na uších naslouchající hudbě, která zvýšila jejich dojivost. I my potřebujeme dojit víc bodů," vypadlo z Jarošíka.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava