Hlavní obsah

Bílek, a kdo další? V Plzni možná skončí i klubová ikona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Plzeň v úterý oznámila, že trenérovi Michalu Bílkovi neprodlouží smlouvu, která mu vyprší po této sezoně. Konec kouče, který dovedl v uplynulé sezoně Viktorii k mistrovskému titulu a následně do Ligy mistrů, odstartuje sérii dalších změn. Plzeň opustí několik hráčů, kterým končí kontrakty, podle informací Sport.cz se zřejmě rozejdou i cesty klubu a asistenta Pavla Horvátha.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Trenér Plzně Michal Bílek při utkání proti Spartě.

Článek

„Horváth po sezoně skončí. Ostatní asistenti budou čekat, kdo přijde jako nový trenér," tvrdí zdroj Sport.cz. Velmi nejisté je také pokračování stopera Luďka Pernici, který v Plzni působí od roku 2018. V uplynulé sezoně se stal jednou z nejvýznamnějších postav týmu, který dobyl titul a následně si zajistil účast v Champions League. V nedávném duelu s Jabloncem si přetrhl křížový vaz v koleně, nejdřív se vrátí na trávníky v polovině podzimu. Kvůli tomu se neočekává, že by mu Viktoria nabídla nový kontrakt.

Štace v Doosan Aréně se chýlí ke konci i pro jeho parťáka ze středu obrany Filipa Kašu, který přišel do Plzně před třemi lety. Nikdy nepatřil mezi klíčové muže Viktorie, pendloval mezi hřištěm a lavičkou. Bylo by překvapením, pokud by s ním Plzeň prodloužila spolupráci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Kaša z Viktorie Plzeň.

Kvůli zdravotním problémům vynechal téměř celou sezonu někdejší plzeňský tahoun Radim Řezník, pamětník zlaté éry Západočechů. Se zkušeným krajním obráncem se do budoucna v klubových plánech nemusí počítat. Dost možná skončí také záložník Václav Pilař, který se v létě vrátil do Plzně podruhé.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.