Hlavní obsah

Bizarní bilance Slavie: v Ďolíčku pálí jen na topoly!

Dvakrát pět. Dvě podzimní návštěvy v Ďolíčku proměnila fotbalová Slavia v šest bodů a deset vstřelených gólů. V neděli u Botiče zažila déjà vu. Stejně jako v polovině září proti Bohemians 1905, tak i nyní s Pardubicemi útočila první půli na branku u Vršovické třídy. Výsledek? Bídný výkon, žádný vstřelený gól.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Michael Krmenčík ze Slavie dává gól brankáři Pardubic Marku Boháčovi.

Článek

S Klokany i prohrávala 0:1. Po přestávce ale na branku, kde sídlí domácí kotel a za tribunami stojí vysoké topoly, spustila brankostroj. Bohemians i Východočechům, kteří mají v Ďolíčku přechodný azyl, nasázela během druhého dějství pět gólů.

V jednom případě se sešívaní strefili dokonce do shodného času. V polovině září vstřelili své góly v 56., 63., 65., 72. a 76. minutě, v neděli proti Pardubicím v 58., 63., 64., 75. a v 80. minutě.

Červenobílí si prostě u Botiče branku pod topoly oblíbili. Do té protější se totiž trefili za posledních dvanáct sezon pouze pětkrát. V září 2009 z penalty Belaid, o pět let později nynější Klokan Necid, v květnu 2017 Mingazov, dva roky poté Hušbauer a loni na jaře Musa. Naopak síť pod topoly napnuli slávisté od roku podzimu 2009 čtrnáctkrát.

Reklama

Související témata: