Hlavní obsah

Blesk z čistého nebe. Král opouští Hradec Králové a míří do Belgie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Votroci ztrácejí dalšího hráče, jejich prestiž ovšem po vydařené sezoně roste. Fotbalista Jan Král přestoupil z Hradce Králové do Eupenu. Patnáctý tým uplynulé sezony belgické ligy podepsal s třiadvacetiletým stoperem tříletou smlouvu. Kluby o transferu informují na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Král odchází z Hradce Králové do Belgie.

Článek

Jan Mejdr odešel do Sparty, kapitán Adam Vlkanova by rád zamířil do zahraničí. Stoper ho ovšem předešel.

„Jan Král se stěhuje do belgického mužstva KAS Eupen. Je to přestup, který pro nás přišel jako blesk z čistého nebe. Příliš mnoho jsme s ním dělat nemohli, celek z Beneluxu se rozhodl uplatnit výstupní klauzuli. My Honzovi děkujeme za zápasy, které v týmu odehrál, a za vše, co pro klub udělal. Přejeme mu do budoucna hodně štěstí," reaguje Jiří Sabou, sportovní ředitel Votroků.

Tuší, že pro třiadvacetiletého zadáka může jít o klíčový zlom. „Samozřejmě, je to pro něj obrovský posun v kariéře, jde o velké zahraniční angažmá. Nebude pro něj snadné, ale věřím, že to zvládne," doufá Sabou.

V Eupenu o Králově přínosu pro mužstvo nepochybují. "Během své mladé kariéry se rychle vypracoval z mládežnického reprezentanta v pravidelného hráče nejvyšší české soutěže. Jsme přesvědčeni, že se prosadí i v belgické lize a udělá s námi další krok v kariéře. Se svým talentem, postavou a tím, jakou umí být hrozbou ze standardních situací, má nejlepší předpoklady z našich stoperů," chválí generální ředitel Christoph Henkel.

Král hrál v minulosti za Mladou Boleslav, Varnsdorf a německý druholigový klub Erzgebirge Aue. V české lize odehrál 39 utkání, v nichž vstřelil čtyři branky.

Uspěje Mejdr ve Spartě? Ptáme se v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

KAS Eupen je tradiční belgický celek, jenž patří do tamní nejvyšší soutěže - Jupiler League. Hradecký stoper ale nebude prvním Čechem v historii klubu. Již před ním oblékal barvy týmu brankář Radek Petr.

Reklama

Související témata: