Hlavní obsah

Blšanské zlepšení stačilo s Jihlavou jen na remízu

BLŠANY

Fotbalisté Chmelu Blšany ani po osmém kole neopustí příčky na chvostu tabulky. V utkání 8. kola totiž remizovali na vlastním hřišti s Jihlavou 2:2. Chmelaři sice po přestávce hodně zlepšili svůj výkon z úvodního poločasu, ale na víc než vyrovnávací gól to nestačilo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ilustrační foto.

Článek

Do severočeské chmelařské vísky dorazilo podzimní sychravé počasí a neveselá nálada se z poloprázdných ochozů přenesla i na hráče obou týmů, i když na domácí o poznání více. Kdyby už v první minutě Veselý překonal poprvé Daňka, nikdo by se nemohl divit, že hosté vedou.

Jenže hra byla hodně neučesaná i ze strany hostujícího nováčka, a tak prvních dvacet minut s výjimkou Veselého pokusu dominovala především nuda. Až ve 20. minutě ji ukončil nebezpečným pokusem z úhlu Vladyka, který si musel připadat, jako při oblíbeném futsalu; tolik prostoru k režírování dlouho neměl.

Ujala se však až akce, kterou o pět minut později založil na pravé straně Demeter: jeho přesný centr za obranu prodloužil Kaplan jen lehkou tečí do blšanské sítě.

Domácí se zvedli až v závěru poločasu a jejich první střela na jihlavskou branku přinesla vyrovnání. Trestný kop Devátého z pravé strany ve 43. minutě našel přesně hlavu nehlídaného Střihavky a míč zapadl k pravé jihlavské tyči.

Z vedení se Blšanští neradovali dlouho: před odchodem do kabin se hosté bez potíží proháčkovali až před Daňka, kde se míče ujal Vladyka a chladnokrevně přidal druhý gól Vysočiny a svůj čtvrtý v tomto ligovém ročníku.

Jenže domácí jako už několikrát po poločase začali hrát jiný zápas. Trenér Michal Bílek posílil ofenzivu příchodem Šelichy a hra chmelařů se začala zvedat. Zvlášť, když se jim v 57. minutě po dalším výborně zahraném signálu podařilo díky Dortovi vyrovnat.

Pak sice přišly oboustranně další hluché minuty, ale v 76. minutě mohli jít domácí dokonce do vedení. Jenže Dortově technické ráně mířící do rohu jihlavské branky zabránil v cestě na poslední chvíli skvělým zákrokem Rzeszoto.

Hektický závěr přinášel ale nebezpečné situace na obou stranách, a kdyby v 79. Lovětínský neváhal se střelou, mohly Blšany zaplakat nad výdělkem. V závěru sice měli více ze hry znovu domácí, ale vítězný gól už vstřelit nedokázali.

Chmel Blšany - Vysočina Jihlava 2:2 (1:2)
Branky: 43. Střihavka, 57. Dort - 25. Kaplan, 45. Vladyka. Rozhodčí: Královec - Filípek, Pokorný. ŽK: Dirnbach, J. Vorel - Kadlec, Veselý. Diváci: 1735.
Blšany: Daněk - Dirnbach (51. Šelicha), J. Vorel, Šourek, Pleško (79. Nachtman) - Devátý, J. Bílek, Dort (89. Hottek), Kolář - Polodna, Střihavka. Trenér: M. Bílek.
Jihlava: Rzeszoto - Demeter, Vojtíšek, Kadlec, Liška - Malínek (85. Heide), Lovětínský, Vladyka, Zúbek, Veselý (60. Štohanzl) - Kaplan (70. Perniš). Trenér: Večeřa.
Gambrinus liga - 8. kolo:
Jablonec - Liberec 1:0
Slovácko - Brno 1:1
Blšany - Jihlava 2:2
Teplice - Sparta Praha
Olomouc - Zlín 0:0
Plzeň - Most 2:1
Baník Ostrava - Příbram hraje se v pondělí 3.10.
Slavia Praha - Mladá Boleslav hraje se v pondělí 3.10.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.