Hlavní obsah

Blšany po prohře se Slavií míří k sestupu

BLŠANY

Až dvěma góly v závěru získali fotbalisté Slavie Praha ve 28. kole první ligy tři body na hřišti Chmelu Blšan za výhru 3:1. Hosté si tak uchovali naději na druhé místo v soutěži zaručující start v předkole Ligy mistrů, naopak prohra pro Blšany prakticky znamená po osmiletém působení mezi českou elitou sestup.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto.

Článek

Slavia sice nastoupila již s kapitánem Pitákem a Šventem, ale stále bez řady zraněných či distancovaných hráčů základní sestavy. V úvodu se hrál nezáživný fotbal mezi oběma šestnáctkami a brankáři byli téměř bez práce.

Překvapivě dříve se začali prosazovat domácí. V 18. minutě Brunclík pohotově napřáhl z dvaceti metrů, ale střela mířila těsně vedle. Vzápětí Polodna unikl po pravé straně a po přetaženém centru až na druhou stranu na nabíhajícího Šindeláře jeho křížná rána rovněž nenašla cíl.

Slavia marně hledala recept na překonání domácí obrany. Vysoké centry sbírali obránci, kombinace byla nepřesná. Naopak ve 37. minutě měl po dalším průniku Polodny gól na kopačce Trapp, ale slávistický brankář Vorel skvělým zákrokem vyškrábl míč na rohový kop. V závěru poločasu ještě vyzkoušel Vorla střelou z hranice vápna Trapp, ale neuspěl.

Vstup do druhého poločasu vyšel hostům. Nejdříve Gaúcho prosvištěl vzduchem, ale na centr Jarolíma nedosáhl. V 50. minutě šel Brazilec důrazně za míčem, brankář Slavík mu pádem pod nohy šanci zmařil, ale rozhodčí posoudil situaci jako faul. Piták penaltu s jistotou proměnil, když míč poslal na druhou stranu, než šel Slavík, ale z vedení se hosté dlouho neradovali.

Devátý pálil ještě v dobré pozici vedle, ale v 56. minutě nechali Pražané trestuhodně zcela volného Šindeláře a ten přesnou střelou nedal Vorlovi šanci.

Domácí byli i nadále aktivnější, ale blíže ke druhému gólu měla Slavia. Švento se prodral přes dva obránce, střídající Kalivoda však šancí pohrdl, napálil míč vedle a málem přišel trest na druhé straně. Vorel neudržel lehký míč, Gaúchovi skončil balon na ruce a na světě byla druhá penalta. Proti Šindelářovi však Vorel svou chybu odčinil a střelu domácího záložníka chytil.

Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Slavie. Třináct minut před koncem se řítila dvojice Švento - Vlček na jediného domácího beka Šourka a situaci vyřešila dobře. Švento přihrál v pravou chvíli Vlčkovi a ten podél vybíhajícího Slavíka poslal míč do sítě. Vlček v 83. minutě po přihrávce Kalivody opakovanou střelou pojistil hostům tři body.

Chmel Blšany - Slavia Praha 1:3 (0:0)
Branky: 56. Šindelář - 77. a 83. Vlček, 51. Piták z pen. Rozhodčí: Handlíř - Hojsík, Drastík. ŽK: Müller, Trapp - Hubáček, Janda, Aračič. Diváci: 2300.
Chmel Blšany: Slavík - Broschinský (80. Volek), Müller, Šourek, Michal - Brunclík, Vorel, Trapp, Devátý (82. Zeher), Šindelář - Polodna. Trenér: Bílek.
Slavia Praha: Vorel - Kratochvíl (82. Studík), Holeňák, Aračič, Hubáček - Piták (67. Kalivoda), L. Jarolím, Eliáš (46. Janda), Švento - Vlček, Gaúcho. Trenér: K. Jarolím.
TABULKA

Reklama

Související témata: