Hlavní obsah

Bod rozladil Jablonec i Baník. Beru to i na sebe, smutnil Kaloč. Naštvaný byl taky Hanuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Připsali si bod, který vadil Jablonci i Ostravě. Oba týmy chtějí pod novým koučem Davidem Horejšem, respektive Pavlem Vrbou do první šestky, ale po remíze 1:1 se dál krčí ve spodní polovině tabulky. Rozpoložení obou týmů dokumentoval záložník Baníku Filip Kaloč i gólman Severočechů Jan Hanuš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ladislav Takács z Ostravy (vlevo) a Václav Sejk z Jablonce.

Článek

První se na Střelnici dostal do tří velkých šancí, gól však nedal. Druhý byl smutným hrdinou domácích.

„Beru to i na sebe," omlouval se pak Kaloč. Pokaždé totiž pohořel na výtečném brankáři. Jenže ani on nebyl s plichtou spokojený, neboť po chybě v defenzivě nulu neudržel a Severočeši dál čekají na první triumf v této sezoně. „Vnímáme, že jsme už delší dobu nevyhráli. V zápase jsme do 85. minuty vedli, ale zase náskok neudrželi, což mě hrozně mrzí a štve," přiznal Hanuš.

Hosté byli na severu Čech celý zápas nebezpečnější. Po půlhodině hry zazářil Hanuš poprvé, když fantastickým zákrokem vyrazil Kuzmanovičův přímák z 25 metrů směřující do šibenice. „Trefil to výborně. Už minule se Slavií jsem dostal z trestňáku gól, takže jsem rád, že jsem se poučil a projevilo se to," okomentoval svůj zákrok Hanuš.

Právě z následného rohu mohl skórovat Kaloč. Jeho pokus Hanuš opět vyrazil do bezpečí nad břevno. „Na zadní tyči po rohovém kopu jsem to měl na noze, nešel jsem do toho moc důrazně," zalitoval Kaloč.

Hned po pauze pak začaroval Hanuš podruhé, když Klíma běžel na Hanuše sám a zkusil vyběhnuvšího brankáře přelobovat. „Čekal jsem, co udělá, variant měl víc. Mohl vystřelit po zemi, nebo udělat kličku. Snažil jsem se to ustát, a ještě jsem stihl míč vyrazit nad sebe. Hodně mi pomohl Heidy (Heidenreich), který dobíhal a dal balon na roh," popsal gólman.

Severočeši se po hodině hry dostali do vedení z pokutového kopu, ale ve finiši nepřečkali sílící tlak Baníku. V závěru se chytal znovu za hlavu Kaloč. „Byl jsem sám snad na malém vápně a trefil jsem to doprostřed. Tohle musím určitě proměňovat, je to škoda," uznal Kaloč. Následně však Klíma přeci jen vyrovnal na 1:1. „Bod bereme, ale myslím, že jsme to mohli a měli zlomit na naši stranu a odvézt si z Jablonce body tři," zhodnotil Kaloč. A stejně na tom byli i domácí. „Zase se nám už kupí remízy. Věřím, že to zlomíme," uzavřel Hanuš. V úterý je však čeká Sparta...

Reklama

Související témata: