Hlavní obsah

Vrba po gólu mrštil flaškou mezi diváky. Naštěstí tribuny nebyly plné, jinak by to dopadlo špatně, kál se

Emoce měl ostravský kouč Pavel Vrba v průběhu zápasu s Jabloncem vyšponované na maximum. Často se ptal sudích, zda své verdikty myslí vážně. Jeho tým na severu Čech zahazoval velké šance, ale po hodině hry prohrával gólem z pokutového kopu. Proměnil jej Chramosta. Když pak pět minut před koncem Klíma srovnal na konečných 1:1, Vrba s celou lavičkou emotivně slavil. Až moc. Na tribunu za hostující lavičkou letěla i flaška.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Kouč Baníku Ostrava Pavel Vrba. Archivní foto

Článek
Fotogalerie

„Tu jsem hodil já, ale nikoho jsem netrefil," přiznal se Pavel Vrba po zápase na tiskové konferenci.

„Možná mě zas někdo pozve k soudu. Už jsem tady minule byl pozván k soudu, že jsem někoho zranil. Ale tentokrát jsem sledoval let flašky, která doopravdy skončila na prázdné sedačce. Jestli mě zase někdo bude za týden zvát na výslech, tak jsem to sledoval a fakt se nic nestalo. Byla hozená do prostoru. Naštěstí nebyly plné tribuny, protože kdyby byly, asi by to dopadlo špatně. Nikomu jsem tentokrát nos nezlomil," okomentoval úlet.

Remízu 1:1 z Jablonce nakonec bral spíše jako ztrátu. „Minulý týden jsme doma ztratili tři body, dneska jsme podle mého názoru ztratili body dva. Spíš mě však mrzí domácí zápasy. Myslím, že v Jablonci jsme něco ukázali. Akorát jsme ve finální fázi stále nepřesní a stojí nás to body," zhodnotil zkušený trenér.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Pavel Šulc z Jablonce a Jiří Fleišman z Ostravy v souboji o balón.

Po půl hodině hry zamířil z přímého volného kopu ze vzdálenosti 23 metrů do šibenice Kuzmanovič, ale Hanuš vytáhl perfektní zákrok. Gólman domácích se zaskvěl znovu krátce po pauze, kdy zneškodnil sólo Klímy, jehož pokus o lob zpomalil a míč pak do bezpečí odhlavičkoval Heidenreich.

„Do 60. minuty jsme měli minimálně dvě tři šance, kdy jsme mohli dát gól a mohli jsme jít do vedení. Završilo to sólo Klímy, kdy jsme zápas mohli zlomit na naši stranu. Měli bychom pak velkou výhodu. Na druhou stranu vzhledem k vývoji je pro nás bod hodně důležitý a jsem rád, že jsme i v této situaci dokázali zabojovat a uhrát alespoň bod," doplnil Vrba, jemuž remízu zachránil střelou pět minut před koncem normální hrací doby právě Klíma.

„Jestli se vykoupil? Byl bych raději, kdyby dal dva góly... Samozřejmě pro nás je bod důležitý. Hráli jsme venku, v Jablonci. Je vidět, že se tady bude těžko vyhrávat a každý to tady bude mít složitý. Z mého pohledu získat v Jablonci bod není úplně velký průšvih, ale myslím si, že vzhledem k vývoji utkání jsme možná měli i na víc," uzavřel Vrba, který s Baníkem za pět úvodnch kol posbíral pět bodů.

Reklama

Související témata: