Hlavní obsah

Boleslav má na brazilskou kometu čtyři nabídky. Kam Ewerton zamíří?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Skvělý driblink, tah na bránu, ofenzivní aktivita vyjádřená góly a asistencemi. Hbitý záložník Ewerton z Mladé Boleslavi se stal kometou fotbalové ligy. Po výtečné sezoně pomýšlí brazilské eso na další kariérní posun, zájem je o něj logicky velký. V boleslavských kancelářích leží čtyři oficiální nabídky, dvě jsou z českých top klubů, dvě ze zahraničí. Která uspěje?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalista Ewerton v dresu Mladé Boleslavi.

Článek

Obrany soupeřů si s mladoboleslavským Ewertonem často nevěděly rady. V uplynulém ligovém ročníku dal pětadvacetiletý Brazilec jedenáct gólů, připsal si i šest asistencí a byl pátým nejproduktivnějším hráčem fotbalové ligy. V posledním zápase sezony, kdy hráli Středočeši proti Olomouci o celkové sedmé místo a milionovou prémii, vstřelil pět minut před koncem odvety parádní branku. Z dvaceti metrů se trefil přesně pod břevno.

Že by to byla stylová rozlučka šikovného Jihoameričana v Mladé Boleslavi? Vše k tomu směřuje, vábí ho nejen pražská S. V pátek se Ewerton vrací do Česka z dovolené a bude řešit, kde bude hrát od léta. Změna dresu je vysoce pravděpodobná.

„FK Mladá Boleslav dostala na Ewertona čtyři konkrétní nabídky. Probíhají intenzivní jednání a představenstvo klubu bude jednotlivé nabídky diskutovat. Důležitý bude také postoj samotného hráče," řekl serveru Sport.cz generální ředitel boleslavského klubu David Trunda.

Dva zájemci jsou z Česka. Není složité odvodit, že se jedná o Slavii a Spartu. Další dva nápadníci pocházejí ze zahraničí. Podle informací Sport.cz má Ewerton momentálně nejblíže do Slavie, jednání však budou ještě pokračovat.

Boleslav s kolosem z Edenu v poslední době čile obchoduje, v zimě mu prodala reprezentanty do jednadvaceti let beka Davida Juráska a útočníka Daniela Filu. Před pár týdny koupili sešívaní ze středočeského klubu i krajního univerzála Davida Douděru.

Fortuna ligu si podmaňují fotbalisté z Brazíliie. Neměly by české kluby hledat posily právě tam? Diskuse v pořadu PŘÍMÁK.Video: Sport.cz

Červenobílí by rádi zvýšili konkurenci na levém křídle i proto, že se jedná o prodeji Petera Olayinky do zahraničí. Ewerton sedí i do profilu posil, které Slavia přivádí. Vicemistr bere hodně hráče, již už českou ligu znají. Rodák z brazilského Amapá působí v Česku už tři a půl roku, předtím hrál i na Slovensku. Teď stojí před důležitým životním krokem a posunem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice