Hlavní obsah

Pardubice - Mladá Boleslav 0:6Bolka pálí dál, ke kanonádě přispěli i Skalák a Baroš

Mladá Boleslav

Nejproduktivnější tým nejvyšší soutěže dál dokazuje, že 39 gólů nastřílených v podzimní části soutěže není žádná náhoda. Fotbalisté Mladé Boleslavi v úvodním zápase zimní Tipsport ligy rozdrtili druholigové Pardubice 6:0. Dvakrát se trefili ostře sledovaný reprezentant Skalák a novic Takács, po jedné brance přidali Baroš a Kozma.

Foto: fkmb.cz

Jasmin Ščuk z Mladé Boleslavi (vpravo) v duelu s Pardubicemi.

Článek
Fotogalerie

Středočeský brankostroj nezamrzá ani na začátku zimní přípravy. Do pohybu ho proměněnou penaltou uvedl reprezentant Jiří Skalák, který se pak ještě jednou trefil i ze hry. Kdo ví, zda to nebyly jedny z jeho posledních gólů v dresu Mladé Boleslavi.

Podle serveru isport.cz má Skalák nabídku z Brightonu, což je aktuálně čtvrtý tým druhé nejvyšší anglické soutěže s ambicemi na postup do Premier League. A reprezentační záložník netají, že chce odejít do zahraničí a právě Anglie je pro něj vysněnou štací...

"Nabídku Boleslav dostala, je to v nějaké fázi jednání. Já se zatím soustředím na výkony v Mladé Boleslavi. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet," řekl Skalák v rozhovoru pro ČTK a deník Sport. "Já osobně s nimi v kontaktu ještě nejsem. Vím, že se byli podívat na nějakých zápasech, ale mezi mnou a lidmi z vedení Brightonu zatím nic neproběhlo," dodal.

Dvakrát skóroval také novic Ladislav Takács, jehož odložili v Teplicích. „Přichází k nám jako talent, se kterým je třeba pracovat," avizuje náročný kouč Karel Jarolím. V základní sestavě se představily i další posily Pauschek s Přikrylem.

Východočeši nakonec na mladoboleslavském umělém trávníku schytali debakl. „Trochu krutý výsledek, ale soupeř byl v koncovce daleko lepší. Chtěli jsme dát šanci celému kádru, je to zkušenost," říká pardubický trenér Jiří Krejčí.

Fotbalová Tipsport liga:
Skupina B (Mladá Boleslav):
FK Pardubice - FK Mladá Boleslav 0:6 (0:3)
Branky: 27. z pen. a 43. Skalák, 70. a 78. Takács, 31. Baroš, 79. Kozma.
Sestava Ml. Boleslavi - I. poločas: Šeda - Pauschek, Křapka, Polom, Fleišman - Ščuk, Malpon - Skalák, Magera, Přikryl - Baroš.
II. poločas: Diviš - Pauschek, Křapka, Čmovš, Mendy - Skácel, Takács - Albina, Ladra, Houžvička - Ķozma. Trenér: K. Jarolím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.