Hlavní obsah

Bookmakeři favorizují v derby Slavii, sázkaři věří střelcům Teclovi a Kuchtovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj Slavie se Spartou, tedy aktuálně druhého se třetím týmem fotbalové Fortuna ligy, je šlágrem 13. kola. Oběma rivalům jde o průběžné druhé místo v tabulce. Bookmakeři favorizují Slavii, výhra domácího týmu je ohodnocena kurzem 1,82:1. Remíza se sází v kurzu 3,85:1, na vítězství Sparty je kurz 4,32:1. Od posledního střetu pražských S uplynul necelý půlrok. Letenští v něm porazili v Edenu sešívané 2:1.

Forma Slavie před derbyVideo: Sport.cz

 
Článek

Chytí se Slavia v derby, nebo se naopak Sparta definitivně odrazí do boje o titul? Scénářů nabízí největší český fotbalový zápas mnoho. Podle kurzové nabídky vyhrává Slavia.

„V Edenu má Slavia velkou sílu, prohra s Kluží bude nejspíš výjimečnou kaňkou. V současné situaci, kdy se sešívaným tolik nedaří, počítám bouřlivé domácí prostředí jako velmi důležitý faktor pro úspěch Slavie," říká Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Forma Slavie jde dolů, naopak forma Sparty stoupá. Kde se křivky protnou, je otázkou. „Pro trenéra Priskeho je derby konečně zápas, kterým se může zapsat u fanoušků, a všechny předchozí nezdary budou po 90 minutách odpuštěny," tuší Urbanec.

Kuchta proti Slavii, velké téma nedělního derbyVideo: Sport.cz

Sázkaři zcela jednoznačného favorita nenašli. Zatím 60 % tipujících na tiketech hraje jedničku - výhru Slavie. Sázkaři očekávají fotbal nahoru-dolů a remíze jich tak věří jen 5 %. Výhra Sparty (35 % tipujících) by pak pohnula i kurzy na titul, kde zatím Letenští zaostávají v kurzu 10:1 za Slavií 2,3:1 a především Plzní 1,8:1.

„Na vyprodaném stadionu budou vřít emoce. Papírovým favoritem je Slavia, která ale, nutno podotknout, v posledních týdnech v Konferenční lize nepředvádí výkony, jaké bychom od ní čekali. Dělá chyby v obraně, neproměňuje šance, a navíc se potýká s velkým množstvím zraněných hráčů. Pokračující absence kapitána a defenzivního univerzála Tomáše Holeše je pro sešívané citelnou ránou, které by mohla Sparta v útoku využít," všímá si Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

V jaké formě je Sparta před derby? Debata v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Letenští totiž zažívají v domácí lize úspěšné období, zejména díky produktivní ofenzivě s Kuchtou na hrotu. Jejich obrana má však stále výrazné mezery. Od posledních Pardubic dvakrát lacině inkasovali. Vstřelit gól by tedy pro Slavii neměl být problém a totéž platí pro Spartu. Derby je vždy ošidné, nabízí se remíza, vedle toho bych ale zkusil variantu v kurzu 1,62:1, že v zápase padne gól v obou poločasech," radí Hanák.

Při nejasných prognózách sázkaři více hledají proti klasické 1/0/2 alternativu. Vedle branek v obou poločasech a variantě, že oba dají gól, se tak častěji na tiketech objevují také potenciální střelci branek, zejména Tecl (3,2:1) a Kuchta (3,5:1).

„Slavia doma neprohrává, Sparta ale není úplně bez šance. Podle sázkařů se Letenští alespoň jednou gólově prosadí (1,96:1) a nejvíce se sází na to, že v utkání padnou více než 3 branky," poukazuje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články