Hlavní obsah

Bořil se trefil po třech letech: Jsem rád, šli jsme na morál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od listopadu 2020 čekal v nejvyšší fotbalové soutěži na gól. Konkrétně 1 121 dní. Vinou zranění kolene v minulosti dlouhé měsíce absentoval, v neděli v Ostravě se však obránce Slavie Jan Bořil stal hrdinou. V utkání, které po všech stránkách sneslo ta nejpřísnější měřítka, vstřelil vítěznou branku na 3:2.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Jan Bořil (vlevo) oslavuje vstřelenou branku společně s Tomášem Holešem

Článek

V dubnu se právě proti Ostravě vrátil konečně na trávník, na podzim doma proti Baníku se poprvé po zmíněné pauze objevil v základní sestavě. Teď znovu tradiční rival a další důležitý zápas pro Jana Bořila. „Jsem rád, že jsem pomohl utkání otočit. Víme, že v Ostravě se nevyhrává lehce, mají opravdu velkou kvalitu. Šli jsme na morál,“ hodnotí poslední zápas podzimu Bořil.

V 59. minutě využil zmatku v pokutovém území domácích a odražený míč nasměroval mezi tři tyče. Nastala chvilka, kdy nebylo jasné, zda balon skončil za brankovou čarou. „Byl jsem přímo u toho, hned jsem zvedal ruce. Jen jsem se bál, aby vše správně viděl pomezní sudí a videorozhodčí,“ usmívá se 32letý stoper a kapitán pražského celku.

Proti Baníku to Slavia neměla jednoduché. Vedla, během dvou minut prohrávala, aby následně duel už definitivně zvrátila na svoji stranu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z branky na půdě Baníku Ostrava

„Zběsilý a otevřený zápas, hráli jsme dlouhé balony, protože se nedalo moc kombinovat. Trávník nebyl mokrý, trhal se a míč hodně skákal. Řekli jsme si, že musíme být trpěliví, pomohli jsme si standardní situací a rozhodli,“ komentuje Bořil.

Podzim, který Slavia končí na druhém místě ligové tabulky a s postupem v Evropské lize, hodnotí celkem pozitivně. „Mohli jsme mít víc bodů, ale jsme rádi za druhé místo, držíme si kontakt s čelem tabulky, jsme v jarní části Evropy i domácího poháru. Chceme všude dojít co nejdál a samozřejmě získat titul,“ hlásí jasně.

To vše ale až po pauze, která slávisty čeká. „Máme asi 20 dnů, takže se zregenerujeme a odfrkneme si od fotbalu. Pak přijde leden, kdy se, věřím, pořádně připravíme na jaro,“ dodává Bořil.

Reklama