Hlavní obsah

Brankář v kursu. Spartě prodloužil, v Ďolíčku má zůstat tři roky

Aktualizováno

Netradiční transakce. Brankář Hugo Jan Bačkovský prodloužil smlouvu s fotbalovou Spartou. Zároveň zůstává na hostování v Bohemians Praha 1905. Jedenadvacetiletý brankář bude ve vršovickém klubu hostovat další tři roky, po dohodě obou klubů bude možný jeho návrat na Letnou i dříve. Kluby potvrdily ujednání na svých webech.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Hugo Jan Bačkovský v akci.

Článek

Talentovanými gólmany Sparta zásobuje řadu ligových soupeřů.

Odchovanec Hugo Jan Bačkovský strahovské akademie přišel do Bohemians v létě 2020 na roční hostování. V klubu po většinu sezony plnil roli brankářské dvojky za zkušeným Le Giangem. Už na podzim ale dostal příležitost v MOL Cupu a ukázal svůj potenciál, když v obou utkáních udržel čisté konto.

Ligovou premiéru odchytal Bačkovský na konci ledna proti Opavě, ani tentokrát gól nedostal a byl vyhlášen hvězdou utkání. O dva měsíce později nastoupil do utkání s Teplicemi a inkasoval jedinou branku. V dubnu pak vychytal čisté konto proti Slavii a rovněž byl zvolen nejlepším hráčem zápasu. To se opakovalo také po duelu s Libercem, který Bohemka porazila 3:0. Celkem sparťanský gólman v Bohemce v sezoně odehrál osm zápasů a pětkrát udržel nulu.

Sparta během sezony vyslala na hostování čtyři brankáře a všem se dařilo náramně. Dominik Holec vychytal Rakówu Polský pohár a druhé místo v lize. Jan Čtvrtečka se stal brankářskou jedničkou v Teplicích. Vojtěch Vorel se v Českých Budějovicích dělí o zápasovou porci se zkušeným Jaroslavem Drobným.

Klokani hostí Spartu zrovna v neděli v utkání 33. ligového kola, proti kmenovému klubu ovšem Bačkovský chytat nesmí.

Reklama

Související témata: