Hlavní obsah

Bránu jsme trefili poprvé až ke konci. Tohle na Plzeň nestačí, povzdechl si liberecký kouč Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Liberec se pod koučem Lubošem Kozlem notně zvedl, dotáhl se na první šestku. S elitními týmy ale doposud pokaždé narazil. Po Slavii, Spartě a Ostravě padl také v sobotu v Plzni (0:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Theodor Gebre Selassie ze Slovanu Liberec a Pavel Šulc z Viktorie Plzeň

Článek

„Sparta, Slavia a Plzeň jsou první tři mužstva soutěže, se všemi jsme hráli u nich. Ukazuje se, že tabulka je spravedlivá, odráží skutečnost. Tato mužstva jsou nahoře, my jsme tam, kde jsme. V Edenu a na Letné jsme drželi naději na dobrý výsledek delší dobu. Výkony některých hráčů nebyly dobré, na Plzeň tohle nestačí," prohlásil Kozel.

„V Plzni jsme chtěli zlomit bilanci s nejlepšími týmy, bohužel marně. Na Slavii jsme odehráli dobré utkání, na Spartě jsme se báli hrát. Těžko říct, které z těchto tří mužstev má největší šanci na titul," doplnil stoper Dominik Plechatý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Joel Kayamba z Plzně a Dominik Plechatý z Liberce.

Oba góly inkasovali hosté už během prvního poločasu, kdy se trefili Řezník a Sýkora, který odehrál jubilejní 150. ligový zápas. Po přestávce se sice Slovan zvedl, ale nedokázal ani snížit. Byť Júsuf a střídající Rabušic byli brance blízko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Júsuf Hilál ze Slovanu Liberec a Milan Havel z Viktorie Plzeň

„Utkání jsme ztratili v první půli. Viktorka předvedla, co umí. Byla ve správný moment efektivní. Vedoucí gól ji uklidnil, s námi zacloumal. Do druhé půle jsme změnili rozestavění, zahýbali se sestavou. Ale abychom mohli pomýšlet na zvrat, bylo potřeba dát gól. Jenže my jsme trefili bránu poprvé až ke konci. Rozhoduje se na posledních třiceti metrech, tam byl jasný rozdíl ve prospěch domácích," podotkl Kozel, podle kterého je Viktoria nahoře v tabulce oprávněně. „Viděl jsme ji několikrát, její efektivita je daná kvalitou hráčů. Její výsledky nejsou náhodné," dodal Kozel.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovanu Liberec Luboš Kozel.

Reklama

Související témata: