Hlavní obsah

Breznaník odchází z Liberce do Permu, s Amkarem podepsal tříletou smlouvu

Liberec
Aktualizováno

Úřadující mistr fotbalové Gambrinus ligy Slovan Liberec ztrácí svůj blyštivý klenot. Slovenský záložník Michal Breznaník totiž odchází do aktuálně devátého celku ruské Premier Ligy Amkaru Perm.

Foto: Petr Horník, Právo

Liberecký Breznaník (druhý zlevy) v souboji s obranou Kluže.

Článek

"Mohu to potvrdit. Michal se domluvil s Permem na tříleté smlouvě," uvedl ve čtvrtek pro Sport.cz hráčův agent Martin Říha.

Levonohý středopolař, který v minulém ročníku nejvyšší tuzemské soutěže výrazně pomohl Severočechům k mistrovskému titulu, zamířil do Amkaru v posledním dnu přestupního termínu, který končí v Rusku právě ve čtvrtek.

Šestadvacetiletý slovenský reprezentant přišel pod Ještěd v září 2010 ze Slovanu Bratislava na roční hostování, které se následně změnilo v přestup. V loňské sezóně patřil k velkým tahounům "modrobílých". Stal se jednou z hvězd Gambrinus ligy, když nastřílel rovných dvanáct branek.

Breznaník se netajil přáním zahrát si v ruské nebo ukrajinské lize. Amkar si vyhlédl rychlonohého halva již loni, z angažmá však tehdy sešlo.

Rodák z Revúce se snažil s Libercem proniknout do Ligy mistrů, což se mu ale nepodařilo. Slovan nechtěl během letošního tažení v evropských pohárech žádnou ze svých opor uvolnit. Situace se změnila poté co, svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého nepřešli přes ukrajinský Dněpropetrovsk do skupiny Evropské ligy. "O Michala se zajímal ještě Arsenal Kyjev. Tam to ale nedopadlo i proto, že uzávěrka přestupů na Ukrajině byla už 31. srpna," doplnil Říha.

Reklama