Hlavní obsah

Brno - Bohemians 1905 0:0Brno má první bod po návratu mezi elitu

Fotbalisté Brna ve druhém kole první ligy doma remizovali 0:0 s Bohemians 1905. Nováček soutěže získal první bod po návratu mezi elitu, "Klokani" mají po dvou duelech čtyři body a v nové sezoně ještě neinkasovali. V souboji těchto dvou týmů na hřišti Zbrojovky nepadl gól potřetí za sebou.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Zleva Daniel Köstl z Bohemians a Ondřej Vaněk z Brna.

Článek
Fotogalerie

Povinné testy na koronavirus odhalily v pátek v týmu Bohemians jednoho nakaženého, konání ligového duelu to ale neohrozilo. V brněnské bráně dostal tentokrát šanci Šustr, který kryl v prvním kole záda ze střídačky Floderovi.

V úvodu utkání dvakrát prověřil brankáře Le Gianga útočník Růsek, v obou případech ale jeho zakončení chyběla razance. Na druhé straně zpracoval skákající míč na hranici vápna Bartek, který podepsal v průběhu týdne s vršovickým klubem novou smlouvu, a jeho pokus vyrazil gólman Šustr až s velkými problémy.

Zbrojovka byla po většinu úvodního dějství směrem dopředu nebezpečnější, přesto mohli jít před pauzou do vedení "Klokani". V 37. minutě netrefil Hronek po kličce z úhlu poloprázdnou bránu a vzápětí si s pohotovým Vaníčkovým volejem poradil Šustr. Na druhé straně byl včas na zemi Le Giang při Čermákově ráně k tyči.

Otevřená partie pokračovala i po změně stran a s větší chutí nadále hrál nováček soutěže. V 54. minutě byl blízko úvodní trefě a svému prvnímu ligovému gólu Hladík, nekompromisní ránou na přední tyč ale trefil jen spojnici brány.

V závěrečné dvacetiminutovce už se oba celky přece jen zaměřili spíš na udržení čistého konta a větší šance už diváci na stadionu v Srbské neviděli. Brankář Pražanů Le Giang tak i po druhém utkání sezony drží neprůstřelnost.

2. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - Bohemians Praha 1905 0:0
Rozhodčí: Proske - Hrabovský, Dresler - Královec (video). ŽK: Sedlák, Čermák - Ljovin. Diváci: 2499 (limit 5102 osob na stadionu).
Brno: Šustr - Štepanovský, Černín, Šural (88. Endl), Moravec - Vaněk (64. Koudelka), Čermák, Sedlák, Fousek (64. Pachlopník) - Hladík (69. Vintr), Růsek. Trenér: Machálek.
Bohemians 1905: Le Giang - Dostál, Köstl, Bederka, Jindřišek - Ljovin, Vacek (69. Nečas) - Vaníček (90.+3 Novák), Hronek (86. Vondra), Bartek (90.+3 Pokorný) - Puškáč (86. Osmančík). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: