Hlavní obsah

Ostrava - Brno 1:1Brno smazalo manko, ale na nesestupové příčky dál ztrácí tři body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Buchta 1 : 0
79. Štepanovský 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v sobotním utkání 30. kola nejvyšší soutěže se Zbrojovkou Brno 1:1. Baník poslal do vedení Buchta, ale chvíli před koncem vyrovnal Štepanovský. Zbrojovka je dál šestnáctá, na nesestupovou příčku ztrácí tři body.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Jan Moravec z Brna a Carlos Dyjan De Azevedo z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Fotbalisté zachraňujícího se Brna vybojovali ve 30. kole první ligy bod za remízu 1:1 v Ostravě. Na gól domácího Davida Buchty z 53. minuty dokázal 11 minut před koncem odpovědět střídající Peter Štepanovský. Zbrojovka remizovala podruhé za sebou a ztrácí tři body na patnácté Teplice, které mají nedělní zápas k dobru. Baník je už šest kol neporažen.

Hráči Zbrojovky poslední matné výkony odnesli vysokou pokutou od klubu a první minuty se v Ostravě snažili být aktivní. Zhruba od 10. minuty si ale domácí vytvořili územní převahu a několik střeleckých situací, které mohly i skončit gólem.

Do brněnské sítě málem Tetourově centru ze strany pomohla teč jednoho z hostujících beků. Naštěstí pro Zbrojovku skončil míč nejen nad hlavou zkoprnělého Berkovce, ale i nad břevnem. Z rohu rezultovala další šance, která zaváněla gólem snad ještě víc. Neobsazený Buchta na zadní tyči však z voleje přestřelil.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Fanoušci na tribuně před začátkem zápasu zazpívali hymnu Baníku.

Z optické převahy si Baník další příležitosti vypracoval až po změně stran. Ke gólu domácím klíčovou měrou pomohla chyba brněnského stopera Dreksy, který při rozehrávce nastřelil napadajícího Buchtu a ostravský hráč zakončil náběh z levého křídla přesnou střelou k tyči. Jednadvacetiletý záložník Baníku skóroval ve druhém utkání po sobě.

Hosté museli útočit, ale jen snaha na ostravskou obranu dlouho nestačila. Baník měl naopak z brejků možnosti zápas rozhodnout. Tetourově ráně po podobné situaci jako u gólu Buchty scházelo pár centimetrů, Fillo pak z opačné strany mířil mezi tyče, ale Berkovce neprostřelil.

O to překvapivější bylo vyrovnání. Po průniku Hladíka jeho křížnou střelu na zadní tyči zblízka dorazil do sítě střídající Štepanovský. Povzbuzení hosté hned za další minutu Ostravu znovu pořádně vystrašili a střílený centr Pachlopníka z přímého kopu málem skončil v síti. Domácí dohrávali v útlumu, ale soupeř toho k obratu skóre navzdory několika závarům před brankou nevyužil.

30. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 53. Buchta - 79. Štepanovský. Rozhodčí: Hocek - Flimmel, Vaňkát - Dorušák (video). ŽK: Sanneh, Ndefe, Kaloč - Čermák, Růsek, Sedlák. Diváci: 617 (omezený počet).
Ostrava: Laštůvka - Sanneh (46. Ndefe), Svozil, Stronati, Fleišman - De Azevedo (64. Holzer), Jánoš, Tetour (89. Šmiga), Kaloč, Buchta (64. Fillo) - Zajíc (77. Šašinka). Trenér: Daněk.
Brno: Berkovec - Bariš (75. Štepanovský), Dreksa, Pernica, Moravec - Pachlopník, Čermák (63. Přichystal), Texl, Sedlák, Fousek (63. Hladík) - Růsek. Trenér: Dostálek.

Reklama

Související témata: