Hlavní obsah

Slovácko v boji o Evropu selhalo, Příbram je v průšvihu, Opavě zbývá teorie, Brno vydřelo bod

dos, rjmSport.cz
Aktualizováno

ooFotbalisté Příbrami prohráli v sobotním utkání 30. kola první ligy doma s Českými Budějovicemi 0:1 a pořádně si zkomplikovali boj o záchranu, když gól nedali ani z penalty. Opava remizovala s Bohemians 1:1. Hostům vystřelil bod gólem Puškáč, stejný hráč ale zahodil pokutový kop. Slezané nevyhráli sedm kol a na posledním místě tabulky mají už jen teoretickou šanci na záchranu. Slovácko doma prohrálo s Mladou Boleslaví 0:1 a nebodovalo ve třech z posledních čtyř ligových duelů. Baník remizoval s Brnem 1:1, Zbrojovka je šestnáctá, na nesestupové příčky ztrácí tři body. Teplice ale mají utkání k dobru.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Antonín Růsek z Brna a Adam Jánoš z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Příbram doma podeváté v řadě nevyhrála a pořádně si zavařila v boji o záchranu. České Budějovice naopak ukončily po jedenácti zápasech sérii bez vítězství a odvezli si od Litavky tři body. Zápas rozhodl Čolič parádní střelou a oslavil tak stylově svůj 100. ligový zápas. Středočeši mohli srovnat z penalty, kterou hlavnímu arbitrovi posvětil VAR, jenže Pilík zahrál pokutový kop mizerně a nechal vyniknout gólmana Vorla.

Opavu sice poslal v 41. minutě do vedení z pokutového kopu Matěj Helešic, ale v 57. minutě srovnal David Puškáč, který předtím za bezbrankového stavu nedal penaltu. Slezané nevyhráli sedm kol a na posledním místě tabulky mají už jen teoretickou šanci na záchranu.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Brankář Opavy Tomáš Digaňa nohou vyráží střelu z penalty v duelu s Bohemians.

Čtvrté Slovácko chtělo v duelu s Mladou Boleslaví navázat na vítězství nad Brnem. Bez trenéra Martina Svědíka, který chyběl na lavičce kvůli žlutým kartám, to ale nezvládli a prohráli 0:1. Výhru po trefě útočníka Drchala slavil kouč Mladé Boleslavi Karel Jarolím, který v minulosti také působil v týmu z Uherského Hradiště.

Brno sice remizovalo na hřišti Baníku Ostrava 1:1, ale na nesestupové příčky ztrácí brněnský nováček tři body, Zbrojovka zvítězila v jediném z posledních třinácti kol.

Program 30. ligového kola:
Sobota
Příbram - České Budějovice 0:1
Branka: 6. Čolič.
Opava - Bohemians 1:1
Branky: 41. Helešic - 57. Puškáč.
Slovácko - Mladá Boleslav 0:1
Branka: 24. Drchal.
Ostrava - Brno 1:1
Branky: 53. Buchta - 79. Štepanovský.
Neděle
15:00 Jablonec - Olomouc
15:00 Teplice - Zlín
15:00 Pardubice - Karviná
17:00 Liberec - Sparta
19:30 Slavia - Plzeň

Reklama