Hlavní obsah

Brno - Opava 4:1Brno v duelu sestupujících týmů z ligy porazilo Opavu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Hladík 1 : 0
21. Hladík 2 : 0
75. Helešic 2 : 1
82. Růsek 3 : 1
89. Růsek (penalta) 4 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Brna v souboji dvou nejhorších týmů první ligy a již jistých sestupujících porazili Opavu vysoko 4:1. Zbrojovka po úvodním dějství 33. kola vedla po dvou brankách Jana Hladíka, v 75. minutě sice snížil Matěj Helešic, ale v závěru se ještě dvakrát trefil Antonín Růsek. Zbrojovka doma zvítězila poprvé od prosince a poskočila na 16. místo tabulky před Příbram, která rovněž sestoupila. Opava je poslední.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Gólová radost Zbrojovky Brno. Ilustrační foto.

Článek

V úvodu se zdálo, že aktivnější budou hosté. Vypracovali si několik slibných průniků, ale ve všech případech jim chyběl důraz v koncovce. Místo toho udeřili domácí. V 15. minutě prošel středem obrany Hladík a otevřel skóre.

O šest minut později domácí přidali pojistku. Po chybném vyběhnutí gólmana Lasáka jej přeloboval Štepanovský a Hladík už míč jen dotlačil do opuštěné branky. Brněnští se do pauzy chvíli radovali ještě potřetí, ale gól Růska rozhodčí neuznali kvůli ofsajdovému postavení.

Zbrojovka zápas kontrolovala a Hladík byl po změně stran dvakrát blízko završení hattricku. Potřetí se už ale prosadit nedokázal. Opavští pak utkání ještě zdramatizovali. V 70. minutě ještě Kaniovu vydařenou hlavičku vychytal brankář Floder, ale o pět minut později už Helešic gólmana prostřelil.

Domácí však rychle odpověděli. V 82. minutě poslal míč nekompromisně do horního rohu Růsek a stejný hráč pak v 89. minutě proměnil pokutový kop za faul gólmana Lasáka na Filu.

33. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - SFC Opava 4:1 (2:0)
Branky: 15. a 21. Hladík, 82. a 89. z pen. Růsek - 75. Helešic. Rozhodčí: Szikszay - Mokrusch, Nádvorník. ŽK: Hlavica - Večerka, Rychlý, Lasák. Diváci: omezený počet.
Brno: Floder - Hlavica, Dreksa, Pernica - Štepanovský (64. Přichystal), Čermák, Pachlopník (71. Fila), Sedlák (84. Kryštůfek), Reiter (64. Moravec) - Hladík (84. Jambor), Růsek. Trenér: Dostálek.
Opava: Lasák - Kulhánek, Rychlý, Didiba - Večerka - Mondek (46. Kania), Nešický (46. Dedič), Darmovzal (71. Tiéhi), Helešic - Holík (46. Hellebrand), Kramář (63. Juřena). Trenér: Skácel.

Reklama

Související témata: