Hlavní obsah

Bucha pálí o sto šest. Mám volnost směrem dopředu, tohle mi sedí, raduje se plzeňský záložník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdy nepatřil mezi kanonýry. Když vstřelí gól, většinou po něm následuje půst. Zkraje této sezony se ovšem záložník fotbalové Plzně Pavel Bucha nečekaně rozstřílel. V posledních pěti zápasech se trefil čtyřikrát. Naposledy v neděli obstaral vítěznou branku v lize s Olomoucí (2:1).

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Záložník Pavel Bucha z Plzně střílí druhou branku Plzně.

Článek

„Střelecká forma je dobrá. Nevím, jestli přímo životní. Doufám, že si ji udržím a gólů přidám ještě víc," uvedl Bucha. Skóroval postupně s Ostravou, v předkole Konferenční ligy s maltskou Gzirou, s Českými Budějovicemi a se Sigmou. Už teď má na kontě téměř stejný počet gólů jako za celou uplynulou sezonu, kdy se v rámci všech soutěží prosadil pětkrát.

Ve středu zálohy mu jde k duhu spolupráce s novými tvářemi - Ibrahimem Traorém a Pavlem Šulcem, i letitým parťákem Lukášem Kalvachem. Díky rotaci tohoto kvarteta během zápasů se dostává častěji do koncovky.

Proměna plzeňského Pavla Šulce a jeho hattrick. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Výborně si se všemi kluky vyhovíme. Vyhovuje mi také volnost, kterou máme směrem dopředu. Jsme od trenérů tlačeni do náběhů za obranu, do koncovky. Tohle mi sedí," pochvaloval si Bucha, kterému pomáhá výrazně vyšší konkurence ve středu zálohy oproti minulým sezonám.

„Jsem za konkurenci rád, potřeboval jsem ji. Povzbudila mě k větší práci. Pod trenérem Koubkem nemá nikdo místo v sestavě jisté, tohle pomůže celému mužstvu," tvrdí 25letý záložník. Proti Sigmě si v nastavení první půle postrčil v šestnáctce míč na pravačku a propálil hostujícího brankáře. Navázal tím bleskově na vyrovnávací trefu plzeňského kapitána Lukáše Hejdy. „Obrat na konci první půle byl klíčový. Po přestávce jsme si výsledek chytře hlídali," dodal Bucha.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.