Hlavní obsah

Plzeň najela na mistrovské koleje! Byl bych s tím opatrný, mírní euforii Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest posledních zápasů, šest výher. Fotbalová Plzeň se po krkolomném úvodu sezony rozjíždí, v neděli v Doosan Areně porazila výbornou Olomouc 2:1. Díky pasáži v nastavení prvního poločasu, v níž zápas otočila dvěma góly.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský záložník Pavel Bucha se raduje se spoluhráči z gólu v síti Sigmy Olomouc.

Článek

„Zůstal bych ohledně vítězné série při zemi. Máme teď před sebou hodně dobrého soupeře v play off Konferenční ligy. Kostanaj bude tvrdý ořech. Teprve po tomto dvojzápase se bude hodnotit vstup do sezony," prohlásil po utkání se Sigmou trenér Plzně Miroslav Koubek.

Jeho tým si připomněl úspěšnou disciplínu, která Viktorii zdobila v předminulé, mistrovské sezoně. Přestože prohrávala výstavním volejem Juraje Chvátala, vystřihla obrat. Ten se jí během letošního zpackaného jara povedl pouze jeden (zkraje dubna s Jabloncem). Naopak spoustu zápasů, v nichž vedla, ztratila.

„Nechci nic přeceňovat, ale cítím z mužstva, že nabírá sebevědomí. Střílíme góly, vyhráváme. Věřím, že úspěšnou sérii prodloužíme," podotkl autor vítězné trefy, záložník Pavel Bucha, který navázal bleskově na vyrovnávací branku kapitána Lukáše Hejdy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radost Plzně! Zleva Rafiu Durosinmi, Lukáš Hejda autor branky a Jan Kopic.

"Pasáž v nastavení první půle samozřejmě rozhodla, dali jsme v ní dva góly. Ale myslím, že jsme byli i předtím hodně nebezpeční. Před přestávkou jsme si pak vytvořili silný tlak, v nastavení jsme secvakli dvakrát kleště," pochvaloval si Koubek.

Druhá půle už byla ze strany Plzně slabší. „Docházely nám síly, nešlo o žádnou profesůru. Naši soupeři v lize mají klasické týdenní cykly. To se to trénuje a chystá k zápasu. Rozhodně jsem nepočítal, že budeme Sigmu válcovat," dodal Koubek.

  Plzeň - Ostrava dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň vs. Ostrava
Plzeň
Ostrava
  Slovácko - Slavia dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Slovácko vs. Slavia
Slovácko vs. Slavia
Slovácko
Slavia
  Ml. Boleslav - Sparta dnes 17 : 00
20240518T17 : 00:00+0200
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav vs. Sparta
Ml. Boleslav
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.