Hlavní obsah

Budou lídři na Rangers? S Haraslínem chybí i Krejčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Absence Lukáše Haraslína, který kvůli zranění předčasně opustil sraz slovenské reprezentace, se očekávala. Fanoušky fotbalové Sparty však zaskočilo, že v sestavě proti Českým Budějovicím chyběl také kapitán Ladislav Krejčí. Letenští si s Jihočechy snadno poradili (4:0). Již ve čtvrtek je ovšem čeká utkání proti Rangers, což bude ve vzácně vyrovnané skupině Evropské ligy jeden z klíčových zápasů o postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí ze Sparty Praha oslavuje gól na 1:1 během utkání základní skupiny Evropské ligy s Arisem Limassol

Článek

Krejčí s Haraslínem by proti Rangers citelně chyběli. „Nejenže jsou oba lídři, ale také góloví. Sparta má sice více hráčů schopných skórovat, ale v tak těžkém zápase by to mohl být problém,“ poukazuje trenér Zdeněk Ščasný, televizní expert O2 TV Sport.

„Ani u jednoho není jednoduché říct, v jakém časovém horizontu s nimi nelze počítat. Krejčí dostal kopanec, zásah do nohy v utkání s Faerskými ostrovy. Trápí ho to, ale oba udělali v posledních dnech progres. Nedokážu predikovat, co se stane za pár dnů do utkání s Rangers,“ popisuje situaci trenér Brian Priske.

V neděli prý na pohár nikoho nešetřil. „Kdepak, že hrajeme s Rangers, nemělo na skládání sestavy žádný vliv. Cílem byla výhra, aby byli na hřišti ti nejlepší, abychom měli tu nejlepší energii. Na čtvrtek jsem se neohlížel,“ ujišťuje dánský kouč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Kaan Kairinen se raduje z úvodní trefy v utkání s Českými Budějovicemi

Zápasy následující po reprezentační přestávce jsou často ošidné. Letenští tentokrát žádné problémy nepřipustili.

„Určitě jsem mohl snít o špičkovém výkonu a téměř dokonalém utkání. Ale věděl jsem, že existuje možnost, že ne všechno si sedne a půjde podle plánu, když jsme 12 dní nebyli pohromadě a pouze dvakrát si společně zatrénovali,“ připomíná Priske.

„Prvních dvacet minut jsme viděli, že se nám nepovedly jednoduché přihrávky, dopustili jsme se technických chyb. Potom jsme se ale zvedli a zaslouženě vyhráli. Dali jsme pěkné góly a udrželi čisté konto,“ kvituje trenér týmu, který se vrátil na první příčku tabulky.

Reklama