Hlavní obsah

Pešek si poslední gól ani nepamatuje, teď se trefil pro těhotnou ženu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno se mu sešlo. Ve svém jubilejním, 150. ligovém zápase vstřelil gól, na který vinou vážného zranění čekal od loňského února. Popadl balon, šoupl ho pod dres a utíkal k nejbližší kameře. „Samozřejmě vzkaz pro manželku. Je těhotná a už radši zůstává doma,“ usmíval se Jakub Pešek po hladkém vítězství fotbalistů Sparty nad Českými Budějovicemi (4:0). Letenští se po necelém dnu vrátili do čela tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání s SK Dynamo České Budějovice

Článek

Déle než po roce a půl si zase vychutnal radost z ligové trefy. Paradoxně proti svému bývalému zaměstnavateli, na jihu Čech působil v letech 2015–2018 na hostování.

„Zápasy proti Českým Budějovicím jsou pro mě stále specifické. Zažil jsem tam hezká léta, vykopal se tam,“ líčí křídelník, který až do svého zranění patřil do národního týmu.

Naposledy v lize skóroval loni koncem února proti Zlínu (2:0). „Po pravdě už jsem si poslední gól ani nepamatoval… Někdo mi to v kabině předhazoval, načítal jsem si v hlavě, jak bych ho teď oslavil. Jsem šťastný, pro moje sebevědomí jen dobře. Doufám, že tak budu pomáhat týmu i dál,“ libuje si Jakub Pešek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha obchází brankáře Českých Budějovic Davida Šípoše během utkání 12. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice, hrané 22. října 2023 v Praze

Jak si tradiční těhotenskou oslavu naplánoval, tak ji také zrealizoval. „Menší pozdrav pro manželku k televizi. Už jdeme do finále, čekáme, kdy se to narodí. Zvládá to skvěle, ale tady ruch okolo fotbalu by byl na ni moc, tak raději zůstává doma,“ popisuje.

Branku vstřelil v poslední minutě první půle na 2:0. Udělal kličku gólmanovi a míč pak dopravil do úplně prázdné branky. „Kuchtič (Jan Kuchta) mi dal skvělou přihrávku, já si jen pohlídal ofsajd. Bál jsem se, abych se nesrazil s gólmanem. Dopadlo to výborně, pak už jsem to tam jen dovezl,“ usmívá se Pešek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Pešek ze Sparty Praha oslavuje gól na 2:0 během utkání 12. kola Fortuna ligy, AC Sparta Praha – SK Dynamo České Budějovice, hrané 22. října 2023 v Praze

Loni v srpnu se vážně zranil, v mistrovské sezoně stihl odehrát pouze tři zápasy.

„Cítím se teď nejlíp za celou kariéru. Jsem silnější, přibral jsem i nějaká kila. Na hřišti je to znát, silově, cítím se v soubojích líp. A troufnu si říct, že na rychlosti jsem nic neztratil. Hlavně jsem rád, že mě koleno neomezuje. Jsem za to strašně šťastný,“ cení si sparťan, jehož diváci zvolili hráčem zápasu.

Související témata:
  2 : 1 Sparta - Ostrava 2 : 1 dohráno
20240514T19 : 30:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Slavia - Plzeň dnes 19 : 30
20240515T19 : 30:00+0200
Slavia vs. Plzeň
Slavia vs. Plzeň
Slavia
Plzeň
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.