Hlavní obsah

Byl jsem smířený, že už trénovat nebudu, přiznal Jarolím po nástupu do Mladé Boleslavi

Praha

Dva roky trvající pracovní pauza je minulostí. Karel Jarolím, který naposledy vedl českou fotbalovou reprezentaci, byl v úterý jmenován trenérem Mladé Boleslavi, kde nahradil odvolaného Jozefa Webera. Čtyřiašedesátiletý Jarolím trénoval Středočechy od ledna 2014 do srpna 2016, kdy odešel k národnímu mužstvu. Když ale v září 2018 předčasně na lavičce národního týmu skončil, dopřál si nečekaně dlouhé volno. „Byl jsem smířený, že už trénovat nebudu," uvedl v audionahrávce pro média.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Nový trenér fotbalistů FK Mladá Boleslav Karel Jarolím na prvním tréninku.

Článek

Můžete přiblížit, jak se zrodilo vaše angažmá v Mladé Boleslavi?

Všechno se seběhlo hodně rychle. Po nedělní prohře s Teplicemi mi volal prezident boleslavského klubu Dufek. Myslím, že kdyby vyhráli, o změně na trenérském postu by vůbec nepřemýšleli.

Naposledy jste vedle český národní tým, na jehož lavičce jste skončil v září 2018 po pětigólovém výprasku v Rusku. Během následujícího volna jste jednal o spolupráci s Příbramí, ve hře bylo i vaše angažmá ve Spojených arabských emirátech, ale nic z toho nedopadlo. Jste za návrat na lavičku rád?

Po dvou letech už mi trénování hodně chybělo. Pro mě byla jedním z rozhodujících faktorů při zvažování nabídky znalost zdejšího prostředí.

A další faktory?

Fakt, že mi trénování hodně chybělo. Přiznávám, že vzhledem k současné situaci, kdy je všechno komplikované, jsem byl smířený, že už žádné zajímavé angažmá nepřijde a já trénovat nebudu.

Mladá Boleslav prohrála tři ze čtyř posledních zápasů. Co bude vaším hlavním úkolem před zbývajícími zápasy, které tým čekají do zimní přestávky?

Klukům jsem řekl, že nesou stejnou odpovědnost jako odvolaný realizační tým. Musí za současnou situaci vzít díl odpovědnosti i na sebe. Některá podzimní utkání Mladé Boleslavi jsem viděl, o duelu s Příbramí mám informace od asistenta Kočího. Můžeme kluky připravit a korigovat, ale základ je jejich přístup a snaha každého jednotlivce se špatným postavením něco udělat.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články