Hlavní obsah

Bylo to spíš ragby, uvedl Holoubek. Kušej šel do hry až z lavičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Mladá Boleslav zůstává pod velením nového trenéra Davida Holoubka bez výhry, v Hradci Králové zapsala po bezbrankové remíze druhý jarní bod. Do jisté míry bylo překvapením, že v základní sestavě Středočechů chyběl hbitý křídelník Vasil Kušej. „Zápas moc krásy nikomu nenabídl. Jestli to byl fotbal, tak rozhodně ne mýma očima,“ glosoval duel Holoubek.

Foto: David Taneček, ČTK

Daniel Kaštánek z Hradce Králové (vlevo) a Benson Sakala z Boleslavi

Článek

Narážel především na stav hřiště v hradecké aréně. „Hrací plocha byla postupem času horší a horší. Bohužel jsme neproměnili samostatný únik, pak už to bylo spíš ragby. Hráči byli rádi, že byli schopní přihrát, natož aby zpracovali míč,“ vyprávěl Holoubek.

„Na začátku to vypadalo jakž takž dobře, bylo to hodně uválcované. Po patnácti minutách se hřiště trošičku obrátilo a bylo hodně měkké. Strana u střídaček se hodně trhala. Bylo těžké hrát fotbal odzadu, což bychom chtěli,“ popisoval záložník hostí Ondřej Karafiát.

„Pravá polovina hřiště, to je tragédie. Nemáte tam pevné nohy, je tam hodně písku a málo trávy. Bohužel to ztěžuje kombinaci, o tom se snad ani nedá mluvit. Pro oba týmy to ale bylo stejné, musíme se s tím nějak vypořádat, ale samozřejmě to fotbalu neprospívá,“ zmínil hradecký kouč Václav Kotal.

Místy byly vidět odtržené drny, přesto se pár šancí urodilo. Boleslavský Júsuf nepřekonal v 8. minutě v nájezdu Adama Zadražila, jeho kolega v bráně hostí Matouš Trmal ve druhé půli výborně zasáhl proti pokusu Ondřeje Šašinky z bezprostřední blízkosti nebo prudké střele Lukáše Čmelíka.

„Matouš nás podržel, i když byl lehce zraněný. Tahal ho zadní stehenní sval, zvládl to však výborně. Především zákrok proti Šášovi byl výborný a reflexivní,“ vypíchl Holoubek. „Našel bych dvě pozitiva: že jsme udrželi nulu vzadu a že se nikdo nezranil,“ doplnil Karafiát.

Po minulé porážce s Baníkem Ostrava udělal Holoubek zásadní změnu, jen na lavičce seděl od první minuty Vasil Kušej, dynamický křídelník s ambicemi na nominaci na mistrovství Evropy a se šesti góly a sedmi asistencemi v ligové sezoně suverénně nejproduktivnější hráč mužstva.

Na křídlech nastoupili Solomon John a Tomáš Ladra. „Chtěli jsme, aby hráli tihle dva. Vasil byl připravený do druhého poločasu, v dalším utkání to může být zase úplně jinak. Bylo to rozhodnutí jen směrem k tomuto zápasu,“ vysvětlil Holoubek.

Změnilo se něco ve hře Boleslavi? „Nevím, jestli jsme byli jiní. Byl tam (místo Kušeje – pozn. aut.) hráč podobného typu. Po Baníku udělali trenéři takovéto změny, chtěli jsme něco změnit. Dopadlo to, jak to dopadlo,“ uvedl Karafiát. Kušej šel do hry v 59. minutě, neprosadil se.

Reklama