Hlavní obsah

U Nisy mi není přáno, smutnil Chramosta po totálním jabloneckém kolapsu v závěru derby

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stadion U Nisy je pro něj zakletý. Fotbalový útočník Jan Chramosta na půdě Liberce v lize nikdy nevyhrál. Ani s Mladou Boleslaví. Ani s Plzní. Ani s Jabloncem. „Mám tady šílenou bilanci,“ povzdechl si poté, kdy už věřil, že liberecké prokletí zlomí. S Jabloncem na půdě rivala sehrál výbornou partii, pět minut před koncem normální hrací doby vedl 3:1. Nakonec remizoval 3:3.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor prvního gólu Jan Chramosta z Jablonce slaví gól v derby

Článek

Před dvanácti lety útočník Jan Chramosta s Mladou Boleslaví směřoval na stadionu U Nisy za výhrou, ještě ve třetí minutě nastaveného času vedl 1:0, ale po gólech Gebre Selassie a Bosančiče z 93. minuty 1:2 padl. Nyní ve svém jubilejním desátém utkání na hřišti Liberce v 85. minutě hájil se spoluhráči náskok 3:1, ale znovu dva góly inkasoval a smířit se musel se smutnou plichtou 3:3.

„Nikdy jsem tady za svou kariéru nevyhrál. Nejblíž jsem tomu byl asi tehdy s Mladou Boleslaví. A když to nyní bylo 3:1, už jsem si říkal, že dnes je ten den, že už se těším, až to pak oslavím. Bohužel mi tady asi není přáno. Jsem tady u Nisy asi takový Smolíček,“ pousmál se hořce.

Hosté v 62. Podještědském derby modrobílý tým v prvním poločase jasně předčili, a i po pauze měli zápasy ve svých rukách. Když Liberec snížil na 1:2, okamžitě mu odskočili opět na rozdíl dvou gólů. Jenže v 85. minutě snížil Preisler a v první minutě nastavení zařídil dělbu bodů Chaluš.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Utkání 22. kola první fotbalové ligy: Slovan Liberec – FK Jablonec, 24. února 2024, Liberec. První gól inkasuje brankář Jan Hanuš z Jablonce

„Asi jsme se v závěru nechali moc zatlačit. Lítalo nám tam moc balonů, možná jsme měli být víc vytažení a dostávat obránce víc pod tlak, více tam sbírat centry. Možná jsme si už mysleli, že závěr nějak ukopeme, ale neukopali. Bohužel odjíždíme s jedním bodem, což je málo, jelikož jsme vedli před koncem o dva góly, což bychom měli udržet,“ smutnil Chramosta.

Ve 13. minutě rozjásal jablonecký kotel proměněnou penaltou za ruku Varfolomejeva. „Na penaltu jsme vyloženě já určený nebyl. Když jsem na hřišti nebyl, tak je Kráťa (Kratochvíl) proměňoval suverénně. Trochu jsme to řešili už před zápasem, když mi říkal, že určitě bude kopat, a na to jsem mu řekl, že nebude… Nakonec mi balon nechal, věřil jsem si,“ přiznal Chramosta, po jehož centru si rovněž domácí dali druhý vlastní gól.

Tým Radoslava Látala se na podzim trápil s proměňováním šancí, ale na jaře se mu v ofenzivě daří. Ve třech zápasech nasázel jedenáct branek. Devět však také inkasoval.

„Bohužel to není vyvážené tak, jak bychom chtěli. Myslím si, že hrajeme docela atraktivně, do šancí se dostáváme. A víc musíme asi zapracovat na defenzivě. Obránce máme dobré, takže spíš záleží na konsolidaci celého týmu, abychom gólům zamezili,“ uzavřel Chramosta, jehož mužstvo v úterý čeká domácí pohár s Plzní.

Reklama