Hlavní obsah

Bývalý reprezentant Vacek posílil fotbalisty Pardubic

Bývalý fotbalový reprezentant Kamil Vacek bude hrát za Pardubice. Čtyřiatřicetiletý záložník naposledy působil v Bohemians Praha 1905, od kterých dostal v zimní přestávce svolení hledat si nové angažmá. Východočeský klub dnes oznámil jeho příchod na svém webu.

Foto: FK Pardubice

Kamil Vacek (vpravo) bude hrát za Pardubice.

Článek

"V Pardubickém kraji jsem se narodil a dodnes mám k tomuto regionu blízko. V rozhodování kde pokračovat to byl jeden z hlavních faktorů. V mém věku už člověk zvažuje spoustu věcí, myslí na rodinu, a příchod do Pardubic tak dává smysl i po této stránce," uvedl Vacek. "Možností jsem měl víc, ale rozhodl jsem se na základě přesvědčení, že vedení klubu ve mně má důvěru a já se budu snažit ji na hřišti oplácet," dodal rodák z Ústí nad Orlicí.

Dres dvanáctého týmu ligové tabulky vymění za třinácté Pardubice, které kvůli nevyhovujícímu vlastnímu stadionu hrají domácí zápasy právě na hřišti Bohemians v Ďolíčku.

"Pardubice byly pro každého soupeře nepříjemné, zvládají těžké zápasy a bojují vždy do až konce. Dokážou bodovat i venku, nejen v Ďolíčku, a tým má svůj charakteristický styl, který se nemění. Doufám, že do týmu zapadnu a stanu se jeho důležitou součástí," řekl Vacek.

K týmu se připojil až po soustředění Pardubic ve Španělsku. "Připravoval jsem se individuálně, nicméně je to trochu handicap neabsolvovat týmové tréninky. Fyzicky se ale cítím dobře a věřím, že brzy budu na maximální možné úrovni. Škoda, že se nestihlo vše vyřešit tak, abych mohl odcestovat s týmem do Španělska, ale věřím tomu, že budu naplno připravený velmi rychle," uvedl.

Devítinásobný reprezentant získal dva mistrovské tituly se Spartou, v české lize hrál také za Olomouc a Mladou Boleslav. Působil v Německu, Itálii, Polsku, Dánsku a Izraeli.

Reklama

Související témata: