Hlavní obsah

Červená být neměla, míní pardubický Daněk. Kováč smolaře podržel a chválil tým

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Drobná chybička, po ní nešťastný zákrok a Pardubice spadly ve 23. kole fotbalové ligy proti Plzni do pořádné bryndy. Po vyloučení stopera Denise Halinského hráli Východočeši celý zápas v oslabení. A pár minut po startu druhé půle se dostali do tříbrankového manka, jenže nakonec skoro senzačně sahali po bodu. „Chválím kluky, že to nezabalili. Ukázali charakter,“ pronesl pardubický trenér Radoslav Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Rozhodčí posílá do sprch pardubického Denise Halinského

Článek

Uběhlo pětatřicet vteřin utkání v pardubické CFIG Areně, když si Halinský zpracoval míč. Chtěl s ním vyrazit vpřed, ale do cesty se mu trošku nešťastně přimotal Kamil Vacek. Lehounké kolize mezi domácími hráči využil Pavel Šulc a míč vypíchl. Halinský se pak přiřítil pozdě. Balon sice jemně zasáhl, ale kolíky prošlápl nejlepšímu střelci ligy kotník.

Hlavní rozhodčí Jan Machálek okamžitě udělil žlutou kartu, ale kolega u videa Jan Všetečka ho zavolal k obrazovce, aby situaci prozkoumal. V tu chvíli zazlobila technika, záznam se nemohl několik minut rozběhnout. Když se to povedlo, Machálek měl brzy jasno. Zrušil žlutou kartu a Halinskému ukázal rovnou červenou.

„Myslel jsem, že to červená nebude. A myslím si, že ani být neměla. Hali uklouzl na balonu, trefit ho nechtěl. Jak si to vyhodnotil rozhodčí, je jeho věc,“ krčil rameny pardubický záložník Kryštof Daněk.

„Neviděl jsem to, ale prý mu nešťastně uklouzla noha přes míč a trefil ho. Pak je na rozhodčím, jak to posoudí. Pro nás to samozřejmě byla komplikace. S kluky červená karta zamávala. Všechny plány jsme mohli zmuchlat a museli jsme přeskupit řady,“ přidal trenér domácích Radoslav Kováč.

Dvacetiletému stoperovi nebude nic vyčítat. „Jsou to zkušenosti, tyhle situace si musí prožít. Sám z toho byl smutný. Nebudeme ho kritizovat, sám se potrestal, na další zápasy bude chybět. Podržíme ho,“ pravil Kováč.

Plzeň šturmovala, tlačila, pardubický gólman Viktor Budinský výborně zasáhl proti ráně Kopice a hlavičce Chorého. Jenže pak Budinskému propadla do sítě nenápadná a na první pohled nepříliš nebezpečná střela Lukáše Kalvacha. Šla přímo na něj. „Překvapilo mě to. Střela mi úplně nesedla. Nevím, brankář to možná neviděl,“ líčil Kalvach.

„Nebyl to jeho nejlepší den. I druhý gól byl laciný. Viktor to ví, je z toho smutný. Na druhou stranu nás strašně moc podržel. Dostávám otázku, proč nechytal Tonda (Kinský). On odchytal velmi dobře první tři zápasy a udělali jsme v nich sedm bodů. Ale teď nebyl deset dní v tréninkovém procesu, rozhodli jsme se pro Buďu a ničeho nelitujeme,“ zmínil Kováč.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Pardubický brankář Viktor Budinský po prvním inkasovaném gólu v zápase s Plzní

Po přestávce udeřil dvakrát Šulc a hosté vedli 3:0. Hotovo? Kdepak, Východočeši se až neskutečně zmobilizovali. „Nemyslel jsem si, že se to takhle zkomplikuje,“ přiznal Kalvach. Pardubice nakopla Daňkova branka na 1:3, přežívaly další šance Viktorie. A když Kalvach nešťastně tečoval míč po Daňkově rohu do vlastní brány, hrálo se o body až do poslední chvíle.

Domácí vycítili šanci na senzační lup, přidávali emoce, do všeho šli po hlavě. Utkání gradovalo. A v první minutě nastavení pálil v nadějné pozici vedle střídající Dominik Mareš. „Škoda, že to netrefil,“ vydechl Kováč. „Z druhého poločasu si musíme vzít co nejvíc do dalších zápasů. Musíme do nich jít s takovým nastavením a pracovitostí. Jsem hlavně rád, že to kluci nezačali nakopávat, ale pořád se snažili hrát,“ dodal.

„Takhle to je, když soupeř vstřelí branku, vycítí šanci a hraje doma. Pardubice mají zajímavý a mladý tým, neměly co ztratit. Takové závěry ale musíme dohrávat líp,“ věděl Kalvach.

Reklama

  Č. Budějovice - Slovácko dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice vs. Slovácko
Č. Budějovice
Slovácko
  Hradec Králové - Slavia dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové vs. Slavia
Hradec Králové
Slavia
  Ostrava - Liberec dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Liberec
Ostrava vs. Liberec
Ostrava
Liberec
  Plzeň - Teplice dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Teplice
Plzeň vs. Teplice
Plzeň
Teplice
  Zlín - Karviná dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Zlín vs. Karviná
Zlín vs. Karviná
Zlín
Karviná
  Olomouc - Sparta dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Olomouc vs. Sparta
Olomouc vs. Sparta
Olomouc
Sparta
  Jablonec - Ml. Boleslav dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec vs. Ml. Boleslav
Jablonec
Ml. Boleslav
  Bohemians - Pardubice dnes 15 : 00
20240428T15 : 00:00+0200
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians vs. Pardubice
Bohemians
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články