Hlavní obsah

Červenka by uvítal tři až čtyři posily. Návrat Poznara kouč zlínských fotbalistů nepotvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na konci října převzal po odvolaném Pavlu Vrbovi fotbalisty Zlína na posledním místě ligové tabulky po zdrcující domácí porážce 5:9 s Mladou Boleslaví v situaci, kdy byli kdekým pasováni za hlavní adepty sestupu. Trenér Bronislav Červenka však tým herně i výsledkově výrazně zvedl. Pod jeho vedením Ševci vybojovali v šesti utkáních osm bodů a přezimují na patnáctém místě tabulky. Na dostřel mají třinácté Pardubice i čtrnáctou Karvinou.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Kouč zlínských fotbalistů Bronislav Červenka by rád uvítal před jarem nové tváře.

Článek

„Přiznám se, že jsme uhráli víc bodů, než jsem při nástupu k mužstvu předpokládal. Je moc dobře, že jsme se přiblížili týmům nad námi. Musíme ovšem zůstat pokorní a co nejlíp se připravit na jaro,“ tvrdil Červenka po posledním letošním duelu nejvyšší soutěže s Hradcem Králové, v němž jeho celek především díky skvostné střelecké produktivitě v první půli triumfoval vysoko 4:0.

„Díky tomu teď strávíme závěr roku v lepší náladě. V zápase nám vyšel fantasticky první poločas. Do přestávky jsme byli v koncovce neskutečně efektivní. A po změně stran nás podržel vynikajícími zákroky brankář Dostál,“ měl Červenka radost, že po předchozí prohře 3:5 v Liberci se Zlíňané rozloučili se svými fandy zodpovědným výkonem a vítězstvím.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Stanislav Dostál (vpravo) odkopává míč před hradeckým Danielem Vašulínem.

Už delší dobu přemýšlí o tom, jak mužstvo v zimní pauze zkvalitnit. „Abychom jarní část ligy zvládli k naší spokojenosti, je nutné posílit. Chtěl bych, abychom přivedli tři až čtyři nové fotbalisty. Potřebujeme zvednout konkurenci. Prioritou je vhodný typ hrotového útočníka, ale poohlížíme se i po defenzivním středopolaři a hráči na kraj hřiště,“ prozradil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vrátí se Tomáš Poznar do Zlína?

S bývalým útočníkem Ševců Poznarem, který působí v Polsku a spekuluje se o jeho návratu do Baťova města, prý Červenka nemluvil. „Debatovali jsme ale o něm. Možná je s ním v kontaktu někdo z klubového vedení. Jednání o nových hráčích teď zintenzivníme,“ plánuje.

Byl by rád, kdyby se většina případných posil připojila k týmu už na startu zimní přípravy 2. ledna. „Pokud se nám však nepovede sehnat borce, kteří by kvalitu kádru okamžitě navýšili, bude lepší dát příležitost našim mladým klukům,“ je Červenka připravený i na tuto variantu.

Netuší, zda bude moct dál počítat s bosenským bekem Pidrem, jemuž vypršela víza. „Čekáme, zda a kdy se do Česka vrátí. Zatím to není úplně jasné,“ pokrčil rameny.

Červenka by uvítal, kdyby mělo jeho mužstvo možnost odcestovat v závěru zimní přípravy aspoň na krátké herní soustředění do zahraničí. To v uplynulých sezonách nebylo ve Zlíně zdaleka pravidlem.

„Bylo by dobré končit přípravu na kvalitní přírodní trávě. Nikdy není optimální, pokud nastoupíte k jarní mistrovské premiéře rovnou z umělky,“ ví z vlastní zkušenosti někdejšího ligového fotbalisty.

Zachrání se fotbalový Zlín v této sezoně v první lize?
Ano
82,6 %
Ne
17,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 511 čtenářů.

Reklama

Související témata: