Hlavní obsah

Č. Budějovice - Liberec 3:2České Budějovice doma prohrávaly o dvě branky, nakonec slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Olatunji 0 : 1
10. Tupta 0 : 2
25. Hellebrand 1 : 2
41. Adediran 2 : 2
50. Králik 3 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic v úvodním semifinále ligové nadstavbové skupiny o umístění doma porazili Liberec po obratu 3:2. Hosté na jihu Čech už v desáté minutě vedli po brankách Victora Olatunjiho a Lubomíra Tupty. Za Dynamo ještě do přestávky skórovali Patrik Hellebrand a Quadri Adediran, v 50. minutě dokonal obrat kapitán Martin Králik. V závěru byli vyloučeni po druhých žlutých kartách hostující náhradník Lukáš Červ a domácí Marcel Čermák. Odveta se hraje za týden v Liberci.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fotbalisté Českých Budějovic vyhráli nedělní utkání s Libercem ve skupině o umístění 3:2, i když prohrávali se Slovanem už 0:2

Článek

Severočeši zahájili zápas ve velkém stylu. Nejprve se v sedmé minutě po nepřesné zpětné přihrávce českobudějovického Čavoše dostal k míči Frýdek, posunul balon na Olatunjiho a nigerijský útočník otevřel skóre. Hned za tři minuty zvýšil Slovák Tupta po individuální akci.

Domácí tým ale ještě do pauzy dokázal vyrovnat. Nejprve ve 25. minutě po Horově přihrávce snížil přesnou střelou Hellebrand. Ve 41. minutě pak zpětný pas Čermáka zužitkoval Nigerijec Adediran, i když jeho střelu nešťastně tečoval liberecký Fukala.

Tlak Jihočechů nezabrzdila ani poločasová přestávka. Po pěti minutách druhé půle se radovali z dalšího gólu, když Horův trestný kop prodloužil hlavou slovenský obránce Králik a překonal libereckého brankáře Bačkovského.

České Budějovice pak mohly přidat i další góly, ale Čavošova rána skončila na břevně a branková konstrukce zastavila také pokus Hellebranda. Slovanu poté nevyšlo střídání Červa, který v rozmezí pěti minut dostal dvě žluté karty. Podobný osud potkal v nastaveném čase i Čermáka. Liberec se v posledních vteřinách mohl radovat z vyrovnání, ale Tuptovu střelu zastavilo břevno.

Dynamo tak potvrdilo domácí střeleckou formu, na svém stadionu zvítězilo potřetí za sebou a dalo při tom 11 gólů. Liberec v lize prohrál podruhé za sebou, Budějovicím podlehl teprve podruhé z posledních 20 zápasů nejvyšší soutěže.

První fotbalová liga - semifinále skupiny o umístění, 1. utkání:
Dynamo České Budějovice - Slovan Liberec 3:2 (2:2)
Branky: 25. Hellebrand, 41. Adediran, 50. Králik - 7. Olatunji, 10. Tupta. Rozhodčí: Krejsa - Kotík, Dresler - Batík (video). ŽK: Čermák - Červ. ČK: 90.+4 Čermák - 84. Červ. Diváci: 3246.
České Budějovice: Šípoš - Čoudek (71. Broukal), Havel, Králik - Čmelík (17. Sluka), Čavoš (86. Matoušek), Hora, Penner (71. Potočný) - Čermák, Hellebrand - Adediran (71. Hais). Trenér: Nikl.
Liberec: Bačkovský- Plechatý, Prebsl, Purzitidis - Fukala (46. Presiler), Varfolomejev (57. Doumbia), Valenta (46. Červ), Ghali (57. Polyák) - Frýdek, Tupta - Olatunji (57. Rabušic). Trenér: Kozel.

Reklama