Hlavní obsah

České Budějovice hlásí ofenzivní posilu. Za Dynamo bude hrát bývalý mládežnický reprezentant Čmelík

Fotbalisty Českých Budějovic těsně po začátku prvoligové sezony posílil záložník či útočník Lukáš Čmelík. Šestadvacetiletý bývalý slovenský mládežnický reprezentant bude v Dynamu hostovat do konce roku z druholigové Karviné a součástí dohody je i následná opce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Čmelík v dresu Karviné. Archivní foto

Článek

Čmelík má na kontě v české lize 39 startů a čtyři góly za Karvinou, s níž v uplynulé sezoně sestoupil z nejvyšší soutěže. Působil také v Žilině, Sionu, Gliwicích a Dunajské Stredě. V Karviné ho v minulosti vedl nynější trenér Dynama Jozef Weber.

"Určitě i to rozhodlo, že jsem tady. Řešili jsme to už od začátku přípravy. Karviná mě nechtěla uvolnit, takže nakonec jsem rád, že se kluby domluvily," citovaly internetové stránky Dynama Čmelíka.

Jihočechům, kteří v úvodním kole ligové sezony vyhráli nad Pardubicemi 2:0, bude k dispozici už na víkendový šlágr doma se Spartou. Slovenský ofenzivní univerzál je šestou letní posilou Dynama.

"Je to extrémně rychlý, křídelní hráč. Přichází na hostování do zimy s opcí. Máme zraněného Mršiče, takže věříme, že nám pomůže," uvedl sportovní ředitel Dynama Milan Čadek.

Reklama