Hlavní obsah

Česko mi přirostlo k srdci, s kamarády zůstanu v kontaktu, řekl Hilál. Mrzí ho, že ve Slavii nedostal víc prostoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Persija Jakarta rozšiřuje tým o dalšího fotbalistu z české ligy. Klub z indonéské metropole podepsal smlouvu s útočníkem Júsufem Hilálem, který byl kmenovým hráčem Slavie, ale naposledy hostoval v Liberci. „Bude to pro mě výzva. Nové město, nová liga a nový skvělý klub. To, že v týmu budou dva hráči z české ligy mi určitě pomůže,“ řekl bahrajnský útočník v rozhovoru s agenturou Sport Invest, která 29letého hráče zastupuje.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bahrajnský útočník Júsuf Hilál v dresu pražské Slavie. Archivní foto

Článek

Hilál se v klubu Persija Jakarta pod taktovkou německého kouče Thomase Dolla připojí k Ondřeji Kúdelovi a Michaelu Krmenčíkovi. „Bude to pro mě jednodušší, že tu budou dva hráči z Česka. S Kúdelou se dobře znám, byli jsme spoluhráči dva roky," chystá se na znovushledání s kolegou ze sešívaného dresu.

„Teším se na to, že si s ním znovu zahraju. Těším se i na Krmenčíka. Oba jsou Češi a já v Česku hrál čtyři roky. Oba kluci mi určitě pomůžou a já pomůžu jim," dodal k očekávané spolupráci Hilál.

Bahrajnský dlouhán se ve Slavii neprosadil, zahrál si třeba ale několik minut v Lize mistrů na slavném Signal Iduna Parku proti Borussii Dortmund. „Angažmá ve Slavii by mi mohlo pomoct. Nevím, jestli to pro mě bude taková výhoda, ale zkrátka vím, jaké to je hrát ve velkém klubu," chce Hilál těžit ze zkušeností z Edenu, když do Jakarty přichází jako volný hráč po skončení smlouvy.

Viktor Kolář (hráčův agent): Júsuf je skvělý fotbalista, který za pět let v Česku udělal velký výkonnostní skok. Navíc skvěle zvládl náročnou aklimatizaci, přizpůsobil se jinému stylu fotbalu i kulturní změně. I díky bezproblémové povaze je ukázkou toho, že fotbalisté z jeho regionu mohou být zajímavými posilami evropských týmů. Nový kontrakt je každopádně odměnou za jeho poctivou práci. Persija Jakarta je velmi ambiciózní klub, čemuž nastavené podmínky jednoznačně odpovídají. Velký dík patří také našemu dlouholetému spolupracovníkovi Ali Ferasovi, který stál mimo jiné za nedávnými indonéskými příchody obou českých reprezentantů.

„Ve Slavii jsem nedostal tolik prostoru, kolik bych si představoval. Nemohl jsem ukázat, co ve mně je. Bylo to rozhodnutí trenéra. Za ty dva roky jsem neodehrál moc minut. Nevymlouvám se. Ale prostě jsem potřeboval víc času a víc důvěry trenérů, abych ukázal, kdo jsem," postěžoval si vytáhlý bahrajnský útočník na malé herní vytížení u sešívaných.

Čtyři roky strávené v Česku si Hilál ale pochvaluje. „Hrál jsem tam ve třech klubech pod několika trenéry, které respektuji. Hodně jsem se od nich naučil, stejně jako od českých hráčů. Se spoustou z nich zůstávám v kontaktu, jsme kamarádi. Mám rád český fotbal i Česko jako zemi," dodal Hilál.

Reklama

Související témata: