Hlavní obsah

Chorvata vycepovalo Atlético, Nor běhá jako blázen. Teď chtějí titul se Slavií

Cizinecká legie v Edenu se dál rozrůstá. Fotbalovou Slavii v zimě posílili chorvatský záložník Marko Alvir ze slovinského Domžale a norský obránce Per-Egil Flo z Molde. Oba mají čáku na základní sestavu a oba neskrývají největší ambice. Naopak po dobu účinkování na mistrovství Afriky se sešívaní musejí v přípravě obejít bez Michaela Ngadeua se Simonem Delim.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zimní posila Slavie Marko Alvir během prvního tréninku v pražském Edenu.

Článek
Fotogalerie

Slavia zahájila zimní přípravu

Pánové, je čas se představit. „Jsem ofenzivní střední záložník, ale můžu hrát i na křídle. Poslední sezóny jsem působil ve Slovinsku, kde jsem dostal šanci hrát mezi dospělými. Ve Slavii se chci zlepšovat a pomoci týmu k titulu," avizuje 22letý Marko Alvir.

„Jsem běhavý krajní obránce. Dokud můžu, snažím se hodně běhat. A snad mám i slušnou levačku. Věřím, že týmu pomůžu. Sestava vypadá slušně. Druhé místo po podzimu je solidní, snad ho na jaře ještě vylepšíme," přidává se 27letý Per-Egil Flo.

Trenér sešívaných je s posilami spokojený. Zašel s novými tvářemi na večeři, aby je blíže poznal i po lidské stránce. „Na Alvira jsem se byl také osobně podívat, když hrál. Působí velmi pozitivně a sebevědomí mu nechybí. Flo už je zkušený, typický Viking a Seveřan. Věřím, že se nepodělá z tlaku, s nímž na jaře musíme počítat," pochvaluje si Jaroslav Šilhavý.

Velké české dobrodružství

Nejpůsobivější stránkou Chorvatova fotbalového životopisu je působení v mládežnické akademii slavného Atlétika Madrid. „Byl jsem tam dva roky, hodně mi pomohly. Dvakrát týdně jsem trénoval s prvním týmem, takže jsem poznal nejlepší fotbal na světě. Naučil jsem se velmi dobře španělsky. V Praze si zase najdu učitele, abych se naučil česky," líčí Alvir.

Seveřan má na kontě čtyři starty za norskou reprezentaci. „Českou ligu zatím znám jen z pár sestřihů na YouTube. Ani nevím, jestli tady nějaký norský fotbalista vůbec někdy působil. Přestup beru jako dobrodružství, něco nového," těší se Flo.

Afričané se vrátí někdy později

Se dvěma novými spoluhráči se posily seznámí až později. Deli s Ngadeuem odletěli na mistrovství Afriky. Trenér pochopitelně není zrovna nadšený, že dvě z podzimních opor musí pro velkou část přípravy oželet.

„Třeba v Anglii tenhle problém znají. Přeju jim úspěch, ale na druhé straně bych je měl rád co nejdříve zpět. Uvidíme, jak se bude jejich týmům dařit. Finále je 5. února, takže hrozí, že přijedou až poté. Je to trochu komplikace, ale musíme to vzít jako realitu," krčí Šilhavý rameny.

Deli reprezentuje Pobřeží slonoviny, Ngadeu zase Kamerun. „Teď mají na programu přípravné zápasy a Deli v nich ani nenastupoval. Má tedy jen udržovací tréninky, což není optimální," vadí kouči červenobílých.

Reklama