Hlavní obsah

Chovanec: Chceme Keriče, ve spojení jsme i se Zápotočným

Pavel DosadilSport.cz

Pouhých sedmnáct dnů si fotbalisté Sparty mohli užívat dovolené. V pondělí dopoledne jim zase začala tradiční zimní dřina. Kouč Jozef Chovanec bude připravovat mužstvo jak na bitvu o titul, tak na atraktivní únorový dvojzápas s Liverpoolem v Evropské lize. „Liverpool je ještě daleko, teď uvažujeme hlavně o tom, jak tým připravíme na celé jaro,“ předesílá generální sportovní manažer.

Foto: Stanislav Peška, ČTK

Trenér fotbalistů Sparty Jozef Chovanec při hodnocení postupu svého týmu v Evropské lize.

Článek

Bitvy s Liverpoolem, to bude svátek. Už jste začal s pozorováním příštího pohárového soupeře?

Jejich zápasy si nahráváme, ale na detailní pozorování je ještě příliš brzy. Liverpool je ještě daleko, teď uvažujeme hlavně o tom, jak tým připravíme na celé jaro. Navíc si myslím, že vycházet ze současné formy našeho protivníka by bylo zavádějící. Začátkem jara bude určitě mnohem lepší.

Možný přestup záložníka Juraje Kucky do FC Janov je však aktuální otázkou těchto hodin a dnů...

Koncem roku opravdu žádná konkrétní nabídka nebyla, teď je situace trochu jiná. Otázku Jurajovy budoucnosti začal řešit náš personální ředitel Jakub Otava. Kucka s námi normálně nastoupil do přípravy a uvidíme, jak se situace vyvine dál.

Ve hře je pouze FC Janov?

Jsou i další zájemci, pouze Janov však je zcela konkrétní. Začaly spolu jednat kluby, což je nejpodstatnější bod.

A co útočník Wilfried, po němž zatoužil turecký Bursaspor?

Jejich nabídka absolutně nesplňovala naše představy. Jak rychle to začalo, tak rychle to skončilo.

S uvolněním Bonyho Wilfrieda zatím Chovanec nepočítá.foto: Právo/Jan Handrejch

Dokážete tedy Bonyho udržet?

U Wilfrieda jde jen o spekulace, což platí i v případě Kadlece či Vacka. Občas se něco objeví a nás na jednu stranu těší, že o naše hráče je zájem. Dřív takový nebyl. Ke konkrétním jednáním ale dosud nikdy nedošlo.

Do přípravy již nastoupili dva hráči na zkoušku - urostlý Kamerunec Abena z Dunajské Stedy a Ondřej Švejdík, naposledy oblékající dres Groningenu. Co si od nich slibujete?

O Švejdíka jsem měl zájem již před necelým rokem, pak se bohužel zranil. Zkusíme ho tedy až teď a uvidíme, zda se domluvíme na další spolupráci. Abeny jsem si všiml před dvěma lety, kdy s Léonardem Kweukem na hřišti v Dunajské Stredě spolupracoval téměř naslepo. Pak se mi ztratil v Xanthi, ale když se teď naskytla možnost zkoušky, využili jsme ji.

Je reálné, abyste koupili libereckého útočníka Keriče?

Již před časem jsme o něj měli zájem, tehdy nedošlo k dohodě mezi kluby. Zajímáme se o něj stále, ale je nám jasné, že Andrej má dosud platnou smlouvu s Libercem.

Bývalý liberecký obránce Zápotočný míří z Besiktasu do jiného istanbulského klubu, Büyüksehiru. V Turecku se však píše o tom, že do hry vstoupila i Sparta...

Jsme s Tomášem ve spojení, uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Byl doma během svátků, nyní se vrátil do Turecka.

Po skončení podzimu jste avizoval, že na Liverpool vyrukujete 17. února bez generálky rovnou z přípravy. Stále to platí?

Je to tak, rozehrajeme se na dvou soustředěních, jejichž součástí bude i turnaj. Od 19. do 27. ledna budeme v Dubaji, kde do bojů zasáhnou také Petrohrad, Šachtar Doněck, Žilina, jeden domácí tým z Emirátů a vítěz Íránského poháru. A kvalitní soupeře očekáváme i na druhém herním soustředění od 29. ledna do 9. února ve Španělsku.

Reklama

Související témata: