Hlavní obsah

Chvála na adresu Trpišovského. Ukázal, proč je u nás nejlepší trenér, hodnotí bývalý kouč Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před víkendovým 305. derby pražských „S“ se vznášela řada otazníků. Největší trable ovšem zažíval trenér Slavie Jindřich Trpišovský, který se v zápase musel obejít bez řady opor a dlouhou dobu nevěděl, jakou základní jedenáctku proti městskému rivalovi postaví. „Trpišovský ukázal, proč je u nás nejlepší trenér. Nikdo lepší ve Slavii být nemůže,“ hodnotí povedené čachry ve slávistické sestavě bývalý trenér a hráč Sparty Ivan Hašek, host fotbalového pořadu Přímák. Boj o první místo tabulky skončil nerozhodně 3:3.

Jak zvládla derby na Letné Slavia? Příspěvek z pořadu Přímák s Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

 
Článek

Lingr, Olayinka či Douděra. Nejen bez těchto opor se slávistický kouč Jindřich Trpišovský musel obejít během víkendového derby na půdě Sparty. Výběr hráčů do základní jedenáctky a jejich následné výkony byly pro mnohé velkým překvapením. „Slavia ukázala, že má široký kádr a má z čeho vybírat. Myslel jsem si, že je Sparta porazí i s vyšším rozdílem," přiznává bývalý kouč Sparty Ivan Hašek.

„Slavii možná i prospělo, že bylo tolik hráčů mimo. Další věděli, že budou hrát. Kolikrát je přebytek hráčů těžký, protože trenér musí vybrat ty do sestavy, na lavičku a na tribunu. Teď to měl lehčí v tom, že byla spousta nemocných. Na lavičce mohl dát šanci i hráčům z mládeže," přemítá bývalý reprezentační kouč.

Přímák s bývalým reprezentantem a koučem českého národního týmu Ivanem Haškem.Video: Sport.cz

Nejasnosti panovaly i v hlavě sparťanského trenéra Briana Priskeho, který rovněž nevěděl, s jakým týmem soupeř nastoupí. „Nemyslím si, že by na Spartě řešili, kdo bude hrát. Je jim to jedno. Nesledovali, kdo je zraněný. Slavie umí měnit systémy a hráči by toho zbytečně měli plnou hlavu," uvědomuje si devětapadesátiletá legenda Sparty.

Menším překvapením se mohlo zdát nasazení slávistického obranného trojlístku. „Rozhodl se dobře. Vidím v tom to, že je u nás nejlepší trenér a proč podepsal smlouvu na další tři roky. Nikdo lepší ve Slavii být nemůže. Fanouškům se divím, že o tom někdy pochybují. Je to jeden z nejúspěšnějších trenérů historie, možná úplně nejúspěšnější," popisuje Hašek kvality Trpišovského, který s týmem dosáhl na 7 trofejí.

Stěžejním článkem sešívané jedenáctky bylo nasazení vytáhlého útočníka Václava Jurečky, který byl u dvou ze tří branek týmu. Jednou se prosadil, podruhé asistoval. „Jurečka odehrál nejlepší zápas za Slavii. Líbil se mi i Van Buren. Fungovalo to. Celá Slavia hrála dobře," hodnotí Hašek.

Bývalý trenér Sparty Ivan Hašek pochválil v pořadu Přímák výkon rozhodčího Dalibora ČernéhoVideo: Sport.cz

Ve fotbalovém pořadu Přímák se řeší i otázka, zda Jurečkovi nedávat v základní sestavě víc prostoru. „Ví, v jakém je klubu a jací hráči jsou kolem něj. Je tu velká konkurence a místo si musí vybojovat. Navíc ani nástup do Slavie neměl jednoduchý, na začátku téhle sezony se zranil a pár zápasů vynechal," říká fotbalový expert Sport.cz Jan Malý.

Reklama