Hlavní obsah

Chvála od Priskeho, prodloužení smlouvy. Sparta si pojistila talent

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomínáme ani na odchovance. Takový vzkaz teď fanouškům vyslala fotbalová Sparta, když si pojistila záložníka Matěje Ryneše. Úřadující český mistr prodloužil s dvaadvacetiletým krajním hráčem smlouvu a podepsal s ním nový blíže nespecifikovaný víceletý kontrakt. Levonohý křídelník se dokázal prosadit do sestavy po letním návratu z hostování.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Michal Černák z Jablonce a Matěj Ryneš ze Sparty Praha během utkání Fortuna ligy.

Článek

Vrátil se silnější. Matěj Ryneš v minulé sezoně hostoval v Hradci Králové a po návratu do Sparty se prosadil do A-týmu. V sestavě Pražanů se na levém halfbeku střídal s Jaroslavem Zeleným a v podzimní části sezony si připsal 18 soutěžních startů a jeden gól.

Vstřelil ho v srpnovém domácím utkání s Karvinou. „Od dětství jsem si přál dát gól před plnou Letnou,“ radoval se tehdy ze svého prvního zásahu v rudém dresu.

Vítězství nad Plzní je zasloužené, říká Brian Priske. Na rozdíl od derby to byl dobrý zápasVideo: Sport.cz

Výborný výkon podal třeba v ligovém šlágru s Plzní (2:1), kdy založil gólovou akci korunovanou Laciho trefou.

„Dělá velké kroky kupředu. O jeho ofenzivních kvalitách víme, už minulé léto a v průběhu hostování v Hradci jsme jeho kvality viděli. Teď ovšem zlepšil také defenzivní činnost a přidal na intenzitě. Má za sebou obrovský kus práce. Opravdu mě baví sledovat, jak se zlepšuje. Odehrál výborné utkání,“ pochválil Ryneše trenér Brian Priske po výhře nad Viktorií.

Mladíka chvála navnadila natolik, že posléze při své premiéře v Evropské lize na hřišti Betisu Sevilla asistoval u gólu Veljka Birmančeviče, jehož oslovil milimetrovým pasem za obranu.

Celkem odehrál Ryneš v české lize 38 utkání a vstřelil 4 branky.

  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.