Hlavní obsah

Chválit Čiháka nebudu, vyloučení bylo úplně zbytečné, zlobil se na mladíka kouč Pardubic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Podruhé během několika dnů dohrávali přes hodinu v oslabení. Zatímco před týdnem s Hradcem Králové fotbalisté Pardubic odolali a vybojovali bezbrankovou remízu, v sobotu v Plzni v deseti čtyřikrát inkasovali. A to Viktoria ještě zahodila Buchou penaltu a nastřelila tyč a břevno.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Pardubic a Jan Sýkora z Plzně.

Článek

Proti Votrokům šel pod sprchy v 29. minutě zkušený záložník Jan Jeřábek, v Plzni se pakoval po druhé žluté kartě Filip Čihák. Ještě o devět minut dříve. Dvaadvacetiletý odchovanec Viktorie byl poprvé napomínaný za penaltový faul na Beauguela, krátce poté hloupě zastavil Kalvacha na polovině hřiště. Zákrok nic neřešil.

„Nikdo Filipa chválit za vyloučení nebude. V situaci, kdy jsme přežili penaltu a mohli jsme hru srovnat, bylo tohle naprosto zbytečné. Udělal hrubou chybu. Dostali jsme se do nepříjemností sami," zlobil se trenér Jaroslav Novotný.

Spoluhráči ale nezkušenému obránci nic nevyčítali. „Takové vyloučení se prostě stane. Je mladý, ponaučí se z toho. Byl hodně namotivovaný proti Plzni, kde působil," podotkl záložník Emil Tischler.

Pardubice na jaře ve třech zápasech nevstřelily ani jeden gól. Braly dva body za bezbrankové remízy, jsou nadále předposlední. „Nemyslím, že jde o problém v ofenzívě. Proti Hradci jsme hráli dlouho v deseti, teď s Plzní také. Přijdou zápasy, které budou z naší strany gólové," podotkl Tischler.

Když Východočeši inkasovali gól do šatny na 0:2, věděli, že v Doosan Aréně už zřejmě bodovat nebudu. „O vítězi bylo rozhodnuto po první půli. Chtěli jsme v oslabení dohrát zápas se ctí, ohrozit domácí bránu se nám ale nepodařilo. Čekají nás však utkání z našeho pohledu důležitější, musíme porážku s Viktorkou přijmout," prohlásil Novotný.

Reklama

Související témata:
  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.